Șapte semne de avertizare care ar putea indica o problemă a inimii, în afară de durerea în piept

 
infarct miocardic
 

Durerea în piept nu este singurul simptom al unui atac de inimă, iar medicii au avertizat oamenii să fie atenți la o serie de simptome caracteristice care pot semnala ceva mai grav.

Există șapte semne de avertizare care ar putea indica o problemă cardiacă - fără durere în piept, spun medicii.

Durerea intensă în piept este de obicei un indicator clar al unui atac de cord, însoțită de o senzație de strângere în piept. Și cei care au experimentat aceste simptome spun că este ca și cum un elefant s-ar fi așezat pe pieptul lor, conform British Heart Foundation.

Dar cei care resimt o durere în piept care crește în timpul efortului și apoi dispare după odihnă ar putea suferi de angină, dar acest lucru îi expune la riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral. Problemele cardiace pot, totuși, fi mai subtile și nu implică neapărat durere în piept. Acestea pot include afecțiuni circulatorii care pot să apară în stomac, plămâni sau chiar picioare.

1. Senzația de greață

Afecțiuni care nu ar părea a fi legate de inimă, cum ar fi senzația de greață sau starea de rău însoțite de dureri în piept, sunt, totuși, motive de îngrijorare. Un expert de la Fundația Britanică a Inimii spune că acesta este momentul să apelezi serviciile de urgență. Profesorul David Newby afirmă: "Dacă resimți o durere intensă în piept chiar și atunci când stai nemișcat și te simți și rău, acesta este momentul să suni la ambulanță."

Ceea ce s-ar putea părea a fi o indigestie sau când persoana afectată simte o senzație de arsură în piept sau stomac poate fi un semn al unui atac de cord sau a unei afecțiuni grave conexe. O senzație de sufocare sau senzația de strângere a gâtului pot fi semne de angină.

2. Disconfort la nivelul maxilarului, spatelui sau stomacului

Profesorul Newby afirmă că atacurile de cord pot provoca durere care se răspândește către alte zone precum maxilarul sau spatele. Durerea ar putea de asemenea să se extindă către gât, braț și partea de jos a abdomenului pe o parte. Cu toate acestea, există dovezi care sugerează că femeile nu prezintă simptome obișnuite de atac de cord și resimt durere în alte părți ale corpului.

3. Umflarea picioarelor și gleznelor

Semne ale problemelor cardiace pot apărea chiar și în picioarele tale. Mail Online relatează că dr. M Adil U Khan, un medic generalist la Pall Mall Medical, afirmă: "Umflarea inexplicabilă, cunoscută sub numele de edem, la nivelul picioarelor, gleznelor sau abdomenului, poate fi, de asemenea, semne ale insuficienței cardiace."

Acest simptom, avertizează profesorul Newby, "nu ar trebui ignorat, în special dacă gleznele devin foarte mari". În mod totuși, umflarea poate fi cauzată și de medicamente pentru tensiune arterială. Profesorul Newby spune că o "senzație de strângere sau crampe în mușchii gambei" poate apărea și în timpul mersului. Experții insistă că ar trebui să consulți un medic de familie, deoarece s-ar putea să fie vorba de o 'boală arterială periferică' cauzată de îngustarea vaselor de sânge care transportă sânge spre inimă.

4. Simțindu-te amețit sau leșinând

Cei care se simt amețiți sau se simt ca și cum ar putea leșina, ar putea experimenta chiar și leșinul, ar putea indica un atac de cord sau semn că ceva nu este în regulă cu inima ta, spune Dr. Khan: "Dacă leșinul sau oricare alt simptom devine o problemă, consultă un furnizor de îngrijire medicală și programează o programare cu un medic sau cardiolog."

5. Simțind lipsa de aer

Învinovățind lipsa de aer sau starea de neformă este obișnuită și aceasta se poate agrava cu eforturi intense, cum ar fi mersul rapid sau ciclismul. BHF avertizează că activitățile zilnice, în care totuși experimentezi lipsa de aer pe care nu ai mai avut-o niciodată, ar putea fi un semn al unei posibile afecțiuni cardiace grave. Aceasta include și condiții precum boala coronariană, ritmuri cardiace anormale sau, mai îngrijorător, insuficiența cardiacă. Se recomandă persoanelor care au oricare dintre aceste simptome să discute cu medicul lor cât mai curând posibil.

6. Transpirația neobișnuită

Transpirația nu este o preocupare în timpul exercițiilor fizice. Cu toate acestea, transpirația abundentă fără niciun motiv în timp ce resimți dureri în piept ar trebui să determine o vizită imediată la un medic.

7. Ai un ritm cardiac neregulat

Atunci când simți că inima îți face o pauză, nu este nimic de îngrijorat. Dar dacă bate "foarte rapid și se agită în mod neregulat", ar trebui să consulți medicul de familie. Și dacă ai aceste simptome și experimentezi stări de leșin, ar trebui să suni la o ambulanță.

 

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate