Vaccin împotriva alergiei la pisici
Vaccin împotriva alergiei la pisici

Vaccin împotriva alergiei la pisici. Cercetătorii britanici au dezvoltat un vaccin pentru a nu mai fi alergic la părul pisicii. Particularitatea lui? Se injectează direct pisicii.

Un vaccin numit HypoCat
Alergiile la pisici sunt o problemă foarte frecventă. Există diverse tratamente medicale și naturale pentru ameliorarea și controlul simptomelor, odată ce alergia s-a dezvoltat. Cu toate acestea, aceste terapii sunt adesea ineficiente.

Oamenii de știință au dezvoltat un vaccin pentru a opri alergia la pisici. Vaccinul HypoCat ajută la neutralizarea proteinei Fel-d1 care se găsește în părul pisicii care provoacă strănut, mâncărime și astm.

Vaccin împotriva alergiei la pisici. O injecție pentru pisică
Fără griji pentru cei care se tem de ace, deoarece pisica este cea care trebuie să primească vaccinul și nu omul. Cercetătorii au remarcat că, după vaccinare, 54 de pisici au produs anticorpi eficienți pentru a distruge proteina Fel-d1.

Această proteină este prezentă pe piele și în părul pisicii. Se găsește și în glandele salivare, dar și în glandele lacrimale, glandele sebacee și glandele anale. Studiul va fi publicat în curând în Jurnalul de alergie și imunologie clinică. Acest vaccin, care ar trebui eliberat în termen de trei ani, va permite, de asemenea, ca pisicile să nu fie abandonate atunci când proprietarii suferă de alergii, ceea ce din păcate se întâmplă destul de des.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate