Unicul exercitiu care iti va tonifia rapid abdomenul
Unicul exercitiu care iti va tonifia rapid abdomenul

Ai doar 10 minute zilnic pentru exercitii? E tot ce ai nevoie pentru a obtine rapid un abdomen plat si tonifiat.
Multe femei care au nascut se plang ca au ramas „cu burta” dupa sarcina. Este normal acest lucru, intrucat in timpul sarcinii bebelusul impinge muschii abdominali ai mamei, creand un spatiu in tesutul conjunctiv. Acest lucru poarta denumirea de diastaza abdominala.

Uneori, zona se vindeca de la sine, imediat dupa nastere. Alteori, insa, la 6 luni dupa nastere, aceasta revenire la normalul de dinainte de sarcina nu se produce. Rezultatul evident este acea burtica de care nu reusesti sa scapi in ciuda dietelor.

Totusi, simpla realiniere a acestor muschi abdominali poate ajuta abdomenul sa fie din nou plat. Un exercitiu simplu, practicat cate 5-10 minute zilnic, te poate ajuta in acest sens. Si nici nu e nevoie sa iti parasesti locuinta pentru el, pentru ca poate fi executat acasa. Totusi, ar fi bine sa consulti medicul inainte de a incepe orice program de exercitii dupa nastere. Un kinetoterapeut este cel care te poate invata ce ai de facut.

Exercitiul care ti-ar putea fi de mare ajutor se executa astfel:

Intinde-te pe podea, stand cu picioarele incrucisate si cu mainile pe abdomen. Inspira adanc, lasand abdomenul sa se umple complet cu aer. In timp ce expiri, incordeaza muschii, tragandu-i drept in spate, catre coloana. Mentine incordarea timp de 30 de secunde. Incepe cu 5 minute de exercitii pe zi si urca apoi treptat pana la 10 minute.

Un studiu efectuat in New York a aratat ca, dupa 12 saptamani de exercitii de acest gen, femeile au observat imbunatatiri ale diastazei abdominale.

Exercitiul poate fi facut si de catre femeile care nu au avut o sarcina, dar care isi doresc un abdomen plat si tonifiat.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate