Când tensiunea mare devine o problemă, te poţi baza pe câteva plante pentru a o regla. Totuşi, ai în vedere că nu îţi poţi administra singur remediile din plante, fără să consulţi un medic fitoterapeut care ia decizia de tratament ţinând cont de starea ta generală de sănătate şi de restul medicamentelor pe care le iei la recomandarea medicului de medicină alopată.
Ifuzia de pătlagină scade tensiunea
Pătlagina este o planta utilă din mai multe puncte de vedere sistemului circulator. Pe de o parte contribuie la scăderea colesterolului „rău“ şi pe de altă parte, normalizează tensiunea atunci când este prea mare. Eficientă este infuzia de pătlagină pe care o prepari în felul următor: torni o cană de apă clocotită peste o lingură de frunze mărunţite şi laşi totul la infuzat 10-15 minute. După răcire, strecoară şi îndulceşte cu miere. Este suificient dacă bei două ceaiuri pe zi.
Usturoiul conţine substanţe care previn accidentele vasculare
Consumul frecvent de usturori aduce multiple beneficii organismului, planta având proprietăţi antiseptice, antifungice şi antibacteriene. Efectele extraordinare ale usturoiului se datorează alicinei din compoziţie, o substanţă sulfuroasă eliberată când usturoiul este zdrobit. Alicina este cunoscută pentru faptul că previne accidentele vasculare cerebrale şi reduce tensiunea arterială.
Frunzele de măslin ajută în hipertensiune
Infuzia şi decoctul din frunze de măslin sunt recomandate în caz de hipertensiune uşoară şi moderată. Ceaiul din Frunze de măslin se prepară din 50 g frunze uscate şi mărunţite, la un litru de apă clocotită. Lasă la infuzat pentru 15 - 20 de minute. Se consumă lichidul strecurat, câte o cană după fiecare masă.
© Copyright Stiri din Sanatate