tratamente naturiste pentru varice
Tratamente naturiste pentru varice

Venele varicoase au un aspect albastru închis sau violet și pot să iasă de sub piele.

Venele varicoase se pot dezvolta atunci când valvele mici din vene devin slabe. Aceste valve opresc de obicei sângele să curgă înapoi prin vene și, atunci când sunt deteriorate, sângele se poate acumula în vene. Acest lucru provoacă vene răsucite și umflate care devin și ele foarte vizibile.

Venele varicoase pot fi vizibile din cauza aspectului lor albastru închis sau violet, de asemenea, de multe ori se umflă sub piele.

Alte simptome ale venelor varicoase includ:

  • senzație de arsură sau pulsație la nivelul picioarelor
  • picioare incomode care se simt grele sau dureroase
  • crampe musculare care pot fi mai vizibile noaptea
  • umflarea picioarelor și a gleznelor
  • piele uscată sau mâncărime
Cateva tratamente naturiste pentru varice si tratamente care le puteti face acasa.

Dacă o persoană are vene varicoase, poate încerca următoarele remedii pe care le poate face acasa si care sunt utile pentru gestionarea afecțiunii și pentru a îmbunătăți starii de sanatate:

Exercițiile fizice

Exercițiile fizice regulate încurajează o mai bună circulație a sângelui în picioare, ceea ce ajută la împingerea sângelui care s-a colectat în vene. Exercițiile fizice ajută, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale a unei persoane, care este un alt factor care contribuie la apariția venelor varicoase.

Exercițiile cu impact redus ajută la funcționarea mușchilor gambei fără efort excesiv. Exercițiile eficiente, cu impact redus includ:

  • înot
  • mers pe jos
  • ciclism
  • yoga
Ciorapi compresivi

Ciorapii de compresie se gasesc in majoritatea farmaciilor și pot ajuta prin aplicarea unei presiuni asupra picioarelor. Acest lucru ajută mușchii și venele să deplaseze sângele către inimă.

Un studiu din 2018 a constatat că persoanele care au folosit ciorapi compresivi până la genunchi, cu o presiune de 18 până la 21 mmHg timp de o săptămână, au raportat o reducere a durerii și a durerii asociate cu boala de vene varicoase.

Extracte de plante

Un studiu efectuat in anul 2006 sugerează faptul că extractul de castan (Aesculus hippocastanum L), poate ajuta la reducerea durerii de picioare, in cazul persoanele cu insuficiență venoasă cronică, care este o cauză majoră a venelor varicoase. Extractul de castan este disponibil pentru cumpărare în magazinele naturiste.

Un studiu efectuat in anul 2010, sugereaza că extractul de pin de mare (Pinus maritima) și extractul de mătură de măcelar (Ruscus aculeatus), pot reduce ambele umflarea picioarelor sau edemul, care este adesea asociat cu vene varicoase. Ruscus aculeatus este disponibil pentru cumpărare în magazinele naturiste.

Extractele de plante și uleiurile esențiale trebuie diluate în uleiuri purtătoare înainte de a fi aplicate local sau utilizate într-un difuzor pentru aromoterapie.

Modificări alimentare

Alimentele bogate în potasiu, cum ar fi migdalele, nucile si fisticul, pot ajuta in tratamentul bolii venelor varicoase prin reducerea retenției de apă în organism.
Alimentele sărate sau bogate în sodiu pot determina organismul să rețină apa, astfel încât reducerea consumului de alimente sărate poate minimiza retenția de apă. Alimentele bogate în potasiu pot ajuta la reducerea retenției de apă.

Alimentele bogate în potasiu includ:

  • migdale, nuci și fistic
  • linte și fasole albă
  • cartofi
  • legume cu frunze
  • unii pești, cum ar fi somonul și tonul

Alimentele cu fibre ajută la menținerea intestinelor în mișcare și la prevenirea constipației. Acest lucru poate fi important, deoarece încordarea poate agrava valvele deteriorate sau le poate înrăutăți buna functionare.

Alimentele bogate în fibre includ:

  • nuci, semințe și leguminoase
  • ovăz, grâu și semințe de in
  • alimente din cereale integrale

Persoanele supraponderale au mai multe șanse de a prezenta vene varicoase, prin urmare, pierderea kilogramelor în exces poate reduce presiunea asupra venelor și poate atenua umflarea și disconfortul.

Mănâncă mai multe flavonoide

Adăugarea de alimente care conțin flavonoide poate ajuta, de asemenea, o persoană să-și micșoreze volumul venelor varicoase.

Flavonoidele îmbunătățesc circulația sângelui, ceea ce va menține curgerea sângelui și va face mai puțin probabil ca acesta să se acumuleze în vene. De asemenea, ajută la reducerea tensiunii arteriale în artere și pot relaxa vasele de sânge, toate putând reduce dimensiunile venelor varicoase.

Alimentele care conțin flavonoide includ:

  • legume, inclusiv ceapa, ardei gras, spanac și broccoli
  • citrice și struguri, cireșe, mere și afine
  • cacao
  • usturoi
Remedii pe bază de plante

Potrivit Institutului Național de Sănătate din SUA, administrarea orală a extractului de semințe de struguri (Vitis vinifera), poate ajuta la reducerea umflăturilor picioarelor inferioare și a altor simptome ale insuficienței venoase cronice, deși în prezent există dovezi limitate pentru eficacitatea acestuia.

O persoană care are prescrise medicamente pentru subțierea sângelui ar trebui să evite să ia extract de semințe de struguri, ca supliment alimentar, deoarece poate interacționa cu medicamentul și poate crește riscul de sângerare.

Alege haine mai largi

Purtarea hainelor strânse poate restricționa fluxul sanguin. O persoană poate descoperi că circulația sa este îmbunătățită prin purtarea de haine largi, care nu restricționează aportul de sânge la partea inferioară a corpului.

Purtarea pantofilor plati în loc de pantofi cu tocuri înalte poate ajuta, de asemenea, cu venele varicoase de la picioare.

Ține picioarele ridicate

Menținerea picioarelor ridicate, în mod ideal la aceeași înălțime cu inima sau deasupra acesteia va ajuta la îmbunătățirea circulației. Acest lucru reduce presiunea din venele picioarelor, iar gravitația va ajuta sângele să curgă lin înapoi către inimă.

O persoană ar trebui să urmărească să-și țină picioarele ridicate dacă urmează să stea așezat pentru perioade lungi de timp, cum ar fi în timpul muncii sau în timpul odihnei.

Masajul

Masarea ușoara a zonelor afectate poate ajuta la menținerea mișcării sângelui prin vene. Se pot folosi uleiuri de masaj sau cremă hidratantă pentru efecte optime.

Cu toate acestea, este esențial să evitați apăsarea directă pe vene, deoarece acest lucru poate deteriora țesuturile fragile.

Continua sa te misti

Evitați să stați pe scaun pentru perioade lungi de timp. Dacă o persoană trebuie să stea pentru perioade lungi de timp pentru muncă, ar trebui să urmărească să se ridice și să se miște sau să schimbe poziția frecvent pentru a menține sângele să curgă lin.

Evitați să stați cu picioarele încrucișate, deoarece acest lucru poate restricționa și mai mult fluxul de sânge către picioare, ceea ce poate adăuga probleme suplimentare de circulație.

 

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate