Topul alimentelor care stimuleaza memoria si concentrarea
Topul alimentelor care stimuleaza memoria si concentrarea

In plin sezon al examenelor, foodpanda, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, recomanda topul alimentelor care stimuleaza memoria si concentrarea. Printre acestea se numara avocado, broccoli, sfecla rosie, ciocolata si nucile.

Avocado este unul dintre alimentele recomandate in perioadele de stres intelectual datorita acizilor grasi din compozitie, a vitaminelor B, C, E si K, dar si a mineralelor precum calciu, sodiu, zinc si fier, care stimuleaza functiile creierului, ajutand la imbunatatirea memoriei. Il poti consuma in orice moment al zilei, fie in salate, in sandwich-uri sau sub forma de guacamole.

Oul este un aliment ideal pentru un mic dejun satios si sanatos. In plus, este bogat in colina, o substanta similara cu vitamina B, cu rol esential pentru functionarea optima a creierului, mentinand memoria si concentrarea, prevenind astfel oboseala mentala.

Broccoli este cunoscut pentru aportul mare de vitamina K, C si colina, fiind una dintre cele mai nutritive legume, cu beneficii in inbunatatirea functiei cognitive. Indiferent de cum alegi sa il consumi, poate fi o excelenta garnitura pentru masa de pranz sau pentru cina.

Sfecla rosie nu mai are nevoie de nicio prezentare atunci cand vine vorba de antioxidantii pe care ii contine. In plus, este o sursa importanta de vitamina A, C, complex de B-uri, mangan, magneziu, potasiu, iod, calciu si fier. Sfecla, consumata in salate, sub forma de piureuri sau smoothie, iti va oferi energia si vitalitatea necesare pentru invatare, imbunatatind circulatia sangelui.

Spanacul este un aliment versatil si poate fi o varianta excelenta pentru pranz sau pentru cina. In plus acesta poate fi consumat si in salate. Luteina antioxidanta protejeaza functia cognitva a creierului, stimuland capacitatea de concentrare, fiind substanta care recomanda spanacul pentru perioadele in care memoria este pusa la incercare.

Pestele gras, precum somonul, sardinele, heringul sau macroul, este bogat in acizi grasi Omega3, care stimuleaza memoria. Ultimele studii atesta faptul ca, daca este consumat de aproximativ trei ori pe saptamana, acesta imbunatateste performantele cognitive.

Ficatul de vitel sau de pui este o sursa importanta de fier. In organism, fierul are rolul de a transporta oxigenul catre creier, influentand pozitiv memoria si capacitatea de concentrare.

Fructele de mare, in special crabii, sunt bogate in iod, fosfor si lecitina, nutrienti ideali pentru sporirea capacitatii de invatare, prevenind dezechilibrele de memorie. Le poti consuma in salate, la gratar sau alaturi de o portie de paste.

Ciocolata neagra, cu minimum 70% cacao, contine flavonoide, antioxidanti benefici pentru creier, care stimuleaza performantele cognitive si imbunatasesc fluxul sanguin. Mai mult, consumul moderat de ciocolata neagra este asociat cu reducerea stresului in perioadele aglomerate. Ciocolata neagra este o excelenta varianta de desert sau de gustare intre mese.

Nucile sunt recunoscute pentru nutrientii sanatosi pe care ii contin: vitaminele C, B1, B2, B3, B5, sodiu, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor si iod, care faciliteaza circulatia fluxului sanguin, ceea ce duce la imbunatatirea memoriei si a concentrarii. Le poti consuma in salate, dar si ca gustare intre mese.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate