Top 5 vitamine și minerale indicate pentru regenerarea părului
Top 5 vitamine și minerale indicate pentru regenerarea părului

Podoaba capilară și regenerarea dar și creșterea rapidă a acesteia. Având în vedere spusele medicului Alan Bauman, circa 20% dintre bărbați încep să își piardă părul începând cu vârsta de 20 de ani. Cu toate că partea genetică joacă un rol foarte important, există metode prin care căderea părului poate fi prevenită, una dintre acestea fiind alimentația.

,,Ca orice altă parte a corpului, părul are nevoie de o varietate de nutrienţi pentru a creşte şi a se menţine sănătos”, spune nutriţionistul Rania Batayneh. ,,Pentru că nutrienţii ajung prima dată la ţesuturile esenţiale, precum muşchii şi organele, înainte să ajungă la firele de păr este important să obţii suficienţi nutrienţi”, a mărturisit ea.

Uite care sunt cele mai importante vitamine și minerale de care părul tău are nevoie pentru a se regenera și pentru a crește rapid

1. Acizii grași omega 3
Aceștia sunt indicați atât pentru hidratarea scalpului dar și pentru hrănirea firelor de păr și facilitarea creșterii acestora. De asemenea, omega 3 îi redă părului elasticitatea, previne ruperea și uscarea vârfurilor.

Cele mai mari surse de omega 3 sunt: somon, ton, varză de Bruxelles, nuci, alune, semințe de in, ulei de rapiță.

2. Zinc
Păstrează sănătatea scalpului și ajută la creșterea și regenerarea țesutului. În plus, ajută la reglarea hormonilor (chiar și a testosteronului) și păstrează productivitatea glandelor de la nivelul scalpului, ajutând creșterea părului. Nu este nevoie să o duci în extremă totuși, deoarece un nivel prea mare de testosteron poate duce la căderea părului. Conform Office of Dietary Supplements, 11 mg pe zi este cantitatea care îți trebuie.

Cele mai mari surse de zinc sunt: carne de vită, ficat, stridii, năut şi germeni de grâu.

3. Proteine
Și mușchii dar și părul tău au nevoie de proteine. Dacă mănânci o cantitate prea redusă de proteine, începi să ai fire albe, susține Bauman. Alege o dietă plină în proteine sănătoase.

Cele mai mari surse de proteine sunt: iaurt grecesc, gălbenuş de ou, alune, fasole, varză, mazăre, linte, tofu, carne de pui şi de curcan.

4. Fierul
Acest mineral este soluția către o circulație sanguină sănătoasă. Dacă te lupți cu o carență de fier, scalpul tău nu va mai primi suficient sânge cu oxigen, necesar pentru creșterea părului.

5. Vitaminele A și C
Atât vitamina A cât și vitamina C ajută la producerea de sebum, substanța uleioasă pe care foliculii de păr o elimină. Sebumul reprezintă un balsam natural ce înlătură ruperea părului.

Vitamina C duce la mărirea cantității de fier din sânge, în vreme ce vitamina A ajută la păstrarea sănătății scalpului, conform lui Bauman.

 

 

 

 

 

© Copyright Stiri din Sanatate