Zaharul nu cauzeaza cancer. Iata de ce ramane foarte periculos

Posted by Alin Marinescu on Friday, November 24, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru zahar

Zaharul hraneste cancerul, in sensul ca este una dintre substantele responsabile cu cresterea tumorilor, odata ce boala s-a inslatalat in organism. Totusi, nu el este responsabil de imbolnavire!

Zaharul da dependenta asa cum face si cocaina. Atunci cand ne supraalimentam cu alimente dulci, putem afecta parti ale creierului, care controleaza cantitatea de mancare pe care o consumam. Zaharul afecteaza si hormonii creierului care fac sa ne simtim bine, ceea ce il face si mai asemanator cu drogurile. Daca il elimini din alimentatie, o sa dormi mai bine, o sa ai pielea mai frumoasa si o sa te simti mai bine. Chiar daca ai impresia ca stii tot ce se poate sti despre acest aliment, ei bine, nu e asa! Un studiu nou, publicat in revista stiintifica “Nature”, ne reaminteste ca mai sunt multe lucruri de aflat despre zahar si legatura dintre acesta si cancer, noteaza Mindbodygreen.com.

Cum anume zaharul hraneste cancerul

Zaharul, in cantitatile in care este consumat astazi in tarile industrializate, este toxina ce sta la baza multor afectiuni, de la probleme cardiace pana la cancer, ce ucid un numar foarte mare de oameni. Studiul despre care vorbeam arata ca celulele canceroase proceseaza diferit zaharul, comparativ cu celelalte celule din organism. Ce inseamna asta? Ca transforma cantitati mai mari de zahar in lactat decat tesuturile normale. Cercetatorii numesc acest fenomen efectul Warburg, care prespunune ca celulele canceroase descompun mai rapid zaharurile, stimuland astfel cresterea tumorilor.

Acest lucru insemna ca zaharul cauzeaza cancer? Potrivit studiului, nu! Insa, inseamna ca, daca celulele canceroase exista deja in organism, consumul de zahar poate creste viteza de inmultire a celulelor canceroase. Altfel spus, o alimentatie fara zahar sau cu foarte putin zahar ar putea fi benefica pentru persoanele cu cancer.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: zaharul nu cauzeaza cancer. iata de ce ramane foarte periculos