Vorbitul cu tine insuti la persoana a treia este foarte sanatos

Posted by Alin Marinescu on Monday, August 28, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru vorbitul cu tine insuti

Vorbitul cu tine insuti, mai ales la a treia persoana, poate fi stanjenitor, dar un studiu recent al cercetatorilor de la ”Michigan State University” si de la ”University of Michigan” a ajuns la concluzia ca emotiile pot fi influentate in functie de modul in care acestia vorbesc cu ei insisi in timpul experientelor negative.

In primul experiment, voluntarii au privit o serie de imagini negative si neutre in timp ce savantii au inregistrat activitate cerebrala cu ajutorul electroencefalografiei (EEG), scrie Curiosity.

in timp ce acestia priveau imaginile, jumatate dintre voluntari s-a intrebat „ce simt acum?”, iar cealalta jumatate s-a intrebat acelasi lucru, dar referindu-se la sine ca la persoana a treia: „ce simte X acum?”.

in al doilea experiment, participantii si-au reamintit evenimente neplacute si au pus aceleasi intrebari ca in primul experiment, in timp ce expertii observau ce zone din creier sunt active cu ajutorul scanarilor cu RMN.

Savantii au aflat ca atunci cand persoanele vorbeau cu sine la persoana a treia, activitatea emotionala scadea mult mai repede decat in cazul persoanelor care vorbeau cu sine la persoana intai. De asemenea, participantii care foloseau persoana a treia au prezentat o activitate cerebrala mai scazuta in regiunea creierului responsabila pentru starea de alerta atunci cand rememoreaza intamplari neplacute.

Astfel, „omul din oglinda” poate fi o metoda buna de relxare in cazul unor intamplari neplacute. Mai mult decat atat, Ethan Kross, coautor al acestui studiu, a precizat ca un astfel de monolog ajuta la cresterea increderii de sine.

Nu se stie exact de ce vorbitul la persoana a treia cu sine ajuta, dar cercetatorii sugereaza ca persoana a treia implica o detasare fata de experienta, facand-o astfel mai usor de digerat.

sursa: descopera.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: vorbitul cu tine insuti la persoana a treia este foarte sanatos