Vitamine si minerale esentiale dupa 40 de ani

Posted by Alin Marinescu on Monday, April 30, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Persoanele care au peste 40 de ani trebuie sa-si indrepte privirea spre vitamine si minerale, care sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii. Stim ca organismul incepe sa-si piarda densitatea osoasa odata cu inaintarea in vârsta, motiv pentru care corpul are nevoie de o cantitate mai mare de substante nutritive, si anume:

B12
Vitamina B12 poate fi gasita in produsele de origine animala. Aceasta este esentiala pentru indeplinirea functiilor creierului, sângelui si sistemului nervos. Deficienta de vitamine poate cauza: pierderea apetitului, slabitul brusc, anemie, ameteli. in mod normal, poti lua necesarul de vitamina B12 din diferite alimente pe care le manânci. 

Calciu
Acest mineral este prezent in majoritatea produselor lactate (lapte, brânza, iaurt etc). Calciul este fundamental pentru mentinerea oaselor si dintilor sanatosi, iar deficienta lui poate duce la afectiuni precum osteoporoza. Include in alimentatia zilnica produsele care sunt sursa de calciu.

Vitamina D
Vitamina D este usor de obtinut din expunerea la soare si când manânci oua sau lapte. Ea este esentiala pentru absorbtia calciului in organism, deoarece joaca un rol important in mentinerea sanatatii sistemului osos. Slaba absorbtie a vitaminei D poate cauza diabet, scleroza multipla, afectiuni cardiovasculare, afectiuni cronice. 

Potasiu
Potasiul este un mineral esential pentru sistemul muscular si cel nervos. Daca corpul tau nu primeste suficient potasiu dupa ce treci de 40 de ani, s-ar putea sa te confrunti cu durere musculara, crampe musculare, deshidratare, constipatie. Pentru a preveni carenta de potasiu, include in alimentatia ta legumele verzi, cafeaua, ciocolata, alunele de padure.

Magneziu
Magneziul este important pentru productia de energie si absorbtia calciului. El poate fi asimilat de organism din legume verzi, cereale integrale, nuci, fasole.

Acizi grasi Omega-3
Acizii grasi sunt foarte importanti si trebuie sa se regaseasca in dieta ta odata cu inaintarea in vârsta; ajuta la mentinerea sub control a nivelului ridicat de colesterol rau si a tensiunii arteriale, doua probleme des intâlnite in rândul oamenilor din intreaga lume.   

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: vitamine si minerale esentiale dupa 40 de ani