Vitamine esentiale pentru organism

Posted by Alin Marinescu on Sunday, June 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate

 
Organismul este solicitat zilnic de activitatile pe care le faci. Lipsa vitaminelor isi face simtita prezenta si te poate afecta destul de puternic. Trebuie sa iei atitudine si sa ii oferi aportul necesar de vitamine, fara de care nu poate da randamentul necesar. Care este acest aport necesar de vitamine si cum te poate afecta lipsa lui? Iata cele mai importante vitamine si efectul lor asupra sanatatii tale:

Vitamina A. Vitamina A este foarte importnta pentru organismul tau. Lipsa ei este vizibila la nivelul pielii. Astfel, pielea devine uscata, apar diferite pete pe fata, favorizeaza acneea si buzele sunt uscate si crapate. Fiind foarte importanta pentru vedere, piele si imunitate, aceasta vitamina trebuie consumata zilnic. O gasesti in alimentele bogate in betacaroten: morcovi, piersici, mango, mere.

Vitamina B12. Vitamina B12 ajuta la functionarea corecta a sistemului nervos. Atunci cand lipseste din organism, se resimte starea de oboseala continua, anemie si lipsa concentrarii. O gasesti in branza, iaurt, oua, somon, muschi de vita si muraturi.

Vitamina C. Lipsa acestei vitamine se resimte imediat la nivelul pielii. Astfel, pielea devine uscata, aspra si pot aparea pete rosii. De asemenea, poate scadea imunitatea. Ia-ti aportul de vitamina C din salata verde, spanac, mere, patrunjel, kiwi.

Vitamina D. Atunci cand iti lipseste vitamina D, acest lucru se resimte in oase. Durerile de oase, slabiciunea si o piele iritata reprezinta semne clare ca ai o deficienta de vitamine. Te poti alimenta cu ciuperci, oua, branza si peste gras, iaurt si cereale integrale. Pentru ca activitatile noastre zilnice sa ne faca placere, avem nevoie de energie, rabdare si putere. Nu putem sa dam randament fara un consum bogat in vitamine. Incearca sa ai un aport zilnic de vitamine, pentru ca organismul tau sa nu duca lipsa de nimic si sa aiba puterea necesara pentru a face fata provocarilor vietii. 

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: vitamine esentiale pentru organism