Vitamina K previne cheagurile de sânge

Posted by Alin Marinescu on Friday, December 16, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Vitamina K

Vitamina K previne cheagurile de sânge și pierderile de sânge, dar prezintă multe alte beneficii pentru sănătate. Mai puțin cunoscută decât vitamina C, E sau A, vitamina K joacă totuși un rol foarte important în organismul nostru. În cazul unei tăieturi sau a altei leziuni externă, vitamina K contribuie la oprirea sângerării. În plus, această vitamină ajută la absorbția de calciu din alimente și astfel la formarea și menținerea unor oase puternice.
Printre beneficiile vitaminei K pentru sănătate se numără:

Vitamina K previne osteoporoza
Osteoporoza reprezintă o afecțiune care constă în scăderea densității osoase, ceea ce duce la creșterea riscului de fracturi. Apare de obicei la persoanele cu vârsta de peste 50 de ani. Mai ales femeile aflate la menopauză, ca urmare a scăderii nivelului de estrogen, prezintă un risc crescut de osteoporoză. Consumul de legume cu frunze verzi, cum ar fi spanac, salată, dar și broccoli sau varză de Bruxelles, bogate în vitamina K, previne osteoporoza. Vitamina K se regăsește de asemenea în laptele de vacă.

Vitamina K previne cheagurile de sânge
Vitamina K reglează formarea cheagurilor de sânge prin transportul calciului în corp. Totodată, vitamina K stimulează repararea vaselor de sânge atunci când intervine o leziune traumatică de tipul unei tăieturi mai mult sau mai puțin profunde. Vitamina K ajută la stoparea sângerării, astfel încât pierderea de sânge să nu fie prea ridicată.

Vitamina K reduce durerile menstruale
Vitamina K ajută la buna funcționare a sistemului hormonal și la reglarea producției hormonale. În acest mod, sunt reduse durerile menstruale. În cazul femeilor gravide, vitamina K reduce riscul de grețuri și vomismente. În maximum 72 de ore de la administrare, vitamina K scade aceste efecte secundare neplăcute asociate sarcinii, dar uneori și menstrelor.

Alte beneficii ale vitaminei K
Vitamina K poate crește fluxul de urină, calma durerile menstruale, crampele și reduce fluxul menstrual prea accentuat. Această vitamină îmbunătățește funcționarea ficatului, întărește mușchii inimii, pereții vaselor de sânge și stimulează circulația sangvină. Prezintă și un semnificativ rol anti-îmbătrânire.

Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: vitamina k previne cheagurile de sânge