Vitamina care poate trata cancerul

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 16, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru vitamina c

Conform rezultatelor unui studiu recent, vitamina C este foarte eficienta in tratamentul cancerului colorectal, o maladie care curma viețile a circa 50.000 de persoane anual.

Autorul principal al studiului, Lewis Cantley, a descoperit ca o cantitate de vitamina C echivalenta cu ceea ce s-ar putea gasi in circa 300 de portocale este suficienta pentru a stopa cresterea tumorii colorectale. Acesti antioxidanți patrund in celulele maligne, determinand moartea celulelor bolnave. in loc sa atace celulele canceroase in mod direct, compusii din vitamina C par sa se transforme intr-o alta substanța, cunoscuta sub numele de acid dehidroascorbic sau DHA, care distruge celulele maligne. 

„Studiul actual arata ca DHA acționeaza ca un cal troian. Odata ajunsi in interior, antioxidanții naturali din celulele canceroase incearca sa transforme DHA inapoi in acid ascorbic; in acest proces, acesti antioxidanți sunt epuizați, iar celula moare din cauza stresului oxidativ”, raporteaza News Medical Today.

Linus Pauling, biochimist de la Universitatea de Stat din Oregon si castigator al Premiului Nobel, a facut cunoscute numeroase potențiale utilizari ale vitaminei C in medicina moderna. Printre acestea se numara si eficacitatea sa ca tratament intravenos pentru cancer si diverse boli grave. Administrarea intravenoasa a vitaminei C, in contact direct cu sangele, are efect mult mai puternic decat consumul oral. 

„Pauling a descoperit ca vitamina C a ajutat pacienții cu cancer sa traiasca aproximativ de patru ori mai mult decat pacienții cu cancer carora nu li s-a administrat vitamina C”, afirma doctorul Ronald Hoffman.

Alegerea variantei administrarii vitaminei C intravenos nu inseamna ca administrarea orala nu are un efect benefic. Dimpotriva, dozele mari de vitamina C administrata orala contribuie la maximizarea sistemului imunitar al organismului si ajuta la repararea țesuturilor. 

Institutul Național al Cancerului recunoaste, pe baza studiilor de laborator, ca vitamina C contribuie la incetinirea cresterii celulelor canceroase in prostata, pancreas, ficat si colon. Atat studiile realizate pe animale, cat si cele pe subiecți umani au aratat ca terapia intravenoasa cu vitamina C poate ajuta la blocarea cresterii tumorilor si la imbunatațirea calitații vieții pacientului.

„Vitamina C, administrata de un medic instruit si experimentat, este sigura si bine tolerata, chiar si la doze de 100.000 de miligrame pe zi”, noteaza doctorul Hoffman. Cu toate acestea, trebuie efectuate periodic teste de sange, pacientul este monitorizat si dozele de vitamina C sunt ajustate treptat. 

sursa: divahair.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: vitamina care poate trata cancerul