Vitamina C nu te protejeaza de raceala daca nu mai faci inca ceva

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru vitamina c

Daca obisnuiesti sa consumi alimente bogate in vitamina C in speranta ca asa vei tine raceala si gripa la distanta, afla ca efortul poate fi in zadar. Vitamina C te poate proteja sa nu racesti doar daca faci si exercitii fizice, arata un studiu de specialitate. Cercetatorii au descoperit ca vitamina C nu are niciun efect in cazul celor care au grija sa isi asigure un aport ridicat de vitamine, dar au un stil de viata sedentar. Cei care obinsuiesc sa mai faca si miscare fizica pe langa reduc riscul de raceala si gripa cu 50%.

La studiu au participat 11.000 de persoane si scopul a fost de a se vedea care sunt intr-adevar beneficiile vitaminei C. La sfarsit, rezultatele au aratat ca doar participantii care s-au supus unui stres fizic, precum exercitiile fizice, erau cei care beneficiau de efectul sanatos al vitaminei. Cercetatorii au descoperit ca cei mai receptivi la beneficiile vitaminei C sunt copiii. Doar un gram de vitamina C in fiecare zi este suficient sa grabeasca procesul de vindecare cu 18% in cazul acestora, in timp ce la adulti cu doar 8%.

Un alt studiu realizat de data aceasta la Universitatea din Arizona a pus in evidenta legatura dintre vitamina C si greutatea corporala. In cazul adultilor obezi sau supraponderali, s-a observat un nivel scazut al vitaminei C din organism si un risc sporit pentru dezvoltarea bolilor cardiace.

Rolul antioxidant al vitaminei C este cel mai important, deoarece elimina radicalii liberi care, in timp, accelereaza procesul de imbatranire si favorizeaza aparitia afectiunilor cardiace sau a altor boli.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: vitamina c nu te protejeaza de raceala daca nu mai faci inca ceva