Virusurile care fac cele mai multe victime sunt mai aproape de tine decat crezi

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, March 13, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Ebola a ucis deja peste 1.200 de persoane in Africa de Vest, si, cu toate acestea, acest virus paleste in fata altor amenintari, considera expertii americani. Acestia au depistat alte cinci virusuri mai periculoase decat Ebola. Expertul in sanatate publica, Cecilia Rokusek, nu vede Ebola un pericol real pentru Statele Unite. Exista virusuri care sunt prezente in tarile civilizate si ucid anual mai multe persoane decat mor din cauza Ebola.

Unul dintre acestea este rabia. In SUA, doar trei persoane au supravietuit acestui virus fara sa fie vaccinate dupa ce au fost expuse infectarii. La ora actuala, aproximativ doua persoane mor in fiecare an in SUA din cauza rabiei.
Virusul HIV. Numarul celor care au SIDA este foarte mare in special in SUA si Europa. Numai in 2012, circa 1,6 milioane de oameni au murit din cauza SIDA. De la descoperirea bolii si pana acum, 36 de oameni au murit din cauza virusului HIV si a SIDA.
Gripa. Desi pare incredibil, virusul gripal omoara in fiecare an in SUA mai multe persoane decat cele care mor din cauza Ebola: intre 3.000 si 49.000 de persoane. Numai virusul H1N1 a omorat pana in prezent intre 151.700 si 575.400 de persoane.
Virusule intepaturilor de tantari. In fiecare an peste 50.000 de oameni mor din cauza febrei dengue sau a virusului West Nile. Malaria ucide mai mult de 600.000 de persoane pe an, boala raspandita cu ajutorul tantarilor.
Rotavirusul. In fiecare an, sunt depistate aproximativ 111 milioane de cazuri de gastroenterita. Cei mai afectati de acest virus gastrointenstinal sunt copiii mai mici de cinci ani. 440.000 de micuti mor an de an din cauza rotavirusului.
Mai multe virusuri decat se credea inainte pot fi transmise pe cale intima

In : Stiri din Sanatate 


Tags: virusurile care fac cele mai multe victime sunt mai aproape de tine decat crezi