Virusul care nu va lasa sa slabiti

Posted by Alin Marinescu on Saturday, July 22, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Adenovirus-36

Cativa cercetatori din Louisiana si Winsconsin au ajuns la concluzia ca Adenovirus-36, care este una dintre cauzele infectiilor respiratorii, reprezinta un factor hotarator si in instalarea obezitatii. Infectarea cu acest virus „nu este cauza obezitatii, in sine, dar contribuie la obezitate”. Doctorul Nikhil Dhurandhar, de la Pennington Biomedical Research Centre din Louisiana, a aratat ca soarecii injectati cu acest virus au luat foarte mult in greutate, comparativ cu ceilalti soareci care au avut o alimentatie identica, dar nu au fost infectati cu virusul Adenovirus-36. Oamenii de stiinta spun ca, desi kilogramele in plus cresc riscul de imbolnavire cu diabet si predispun organismul catre boli cardiace, totusi Adenovirus-36 „se adaposteste de obicei in tesutul adipos, si acest lucru reduce sansele de a afecta inima sau muschii”.

Ce trebuie stiut totusi este ca virusul se raspandeste prin alimente, atingeri sau saliva si poate cauza obezitate din cauza faptului ca transforma celulele stem in celule adipoase. „Cum nu exista un vaccin care sa previna infectarea cu acest virus, tot ce putem face este sa pastram o igiena cat mai stricta”, recomanda Nikhil Dhurandhar. Pentru a va feri de Adenovirus-36 este necesar sa va spalati pe maini foarte bine, mai ales inainte de masa. De asemenea, este absolut obligatoriu ca fructele si legumele pe care le consumati sa fie bine spalate. in plus, mancarea nu trebuie sa ramana niciodata pe masa neacoperita. Ea trebuie sa fie ferita de impuritatile din aer cu un prosop sau cu un capac ori depozitata la frigider.

Motivele pentru care nu slabiti orice ati face sunt: sariti pentru micul dejun; mancati stand in picioare; nu va controlati portiile de mancare; consumati alimente sarace in calorii; nu mancati suficiente legume; beti sucuri dulci; serviti masa foarte des la restaurant; faceti sport pe stomacul gol; va infometati.

sursa: taifasuri.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: virusul care nu va lasa sa slabiti