Vinul rosu te face mai destept

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 4, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru vin rosu

Potrivit unui studiu facut de cei de la Universitatea britanica Northumbria, vinul rosu imbunatateste circulatia sangelui si mareste randamentul creierului. Datorita continutului de resveratrol si antioxidant gasit in aceasta bautura, se imbunatateste circulatia sangelui si creste randamentul creierului. 

Vinul ajuta la cresterea fluxului sangvin in creier suplimentand cantitatea de resveratrol care ajuta la marirea performantelor cognitive. Oamenii de stiinta au mai demonstrat ca persoanele care consuma cantitati moderate de vin rosu au un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare. Vinul rosu contine melatonina, un antioxidant care ajuta la reglarea ceasului biologic. Studiile au demonstrat ca un pahar de vin rosu baut înainte de culcare te ajuta sa adormi mult mai usor. Soiurile bogate în melatonina sunt Cabernet Sauvignon, Merlot sau Sangiovese.

Consumul excesiv de alcool este interzis mai ales persoanelor hipertenisive. Însa vinul rosu consumat cu socoteala (nu mai mult de 300 ml în timpul mesei) ajuta la scaderea tensiunii arteriale. În plus, alti doi compusi ai vinului, flavonoidele si saponinele, ajuta la prevenirea catorva dintre cele mai comune afectiuni ale inimii.

Nu întamplator companiile de cosmetice îsi asociaza mai nou produsele cu vinul rosu. Este vorba, din nou, despre antioxidantii pe care îi gasesti în acest aliment, care s-au dovedit benefici si pentru sanatatea tenului. Conform studiilor, resveratrolul are reale proprietati antiîmbatranire, prin urmare el este cel mai adesea pomenit în reclamele pentru cremele care au rolul de a pastra prospetimea tenului. Tot resveratrolul este foarte des pomenit în discutiile despre un viitor medicament pentru prevenirea obezitatii. Studiile confirma faptul ca acest antioxidant inhiba înmultirea celulelor bolnave în general si, mai mult, contribuie la cresterea colesterolului bun.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: vinul rosu te face mai destept