Vinul rosu reduce colesterolul

Posted by Alin Marinescu on Friday, February 10, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Vinul rosu reduce colesterolul

Nivelul crescut al colesterolului total, dar si al celui „rau“ – LDL – este primul pas catre o boala cardiovasculara. De aici si importanta tinerii sub control a acestui parametru imprtant pentru sanatatea noastra.

Vinul rosu. Specialistii ne ofera inca un motiv pentru care putem trece aceasta bautura pe lista celor benefice pentru sanatate. Potrivit unui studiu al Universitatii Complutense din Spania un pahar de vin rosu pe zi reduce cu 9% nivelul colesterolului „rau“.

Somonul si pestele gras. Omega 3 sunt grasimi sanatoase care se gasesc din belsug in somon si alte tipuri de peste (sardine, hering). Nu doar ca somonul este unul din alimentele benefice pentru creier, dar specialistii sustin ca repertoriul de beneficii trebuie extins si asupra colesterolului. Inlocuirea grasimilor saturate din organism cu omega 3 din peste poate reduce colesterolul cu 4%.

Usturoiul. Pe langa faptul ca este un condiment care da savoare felurilor de mancare, usturoiul completeaza si lista aliemntelor care reduc nivelul LDL, reduce tensiunea arteriala si protejeaza impotriva infectiilor. Studiile recente au evidentiat rolul pe care colesterolul il are in desfundarea vaselor de sange, eliminarea placilor si a depunerilor la nivelul arterelor. Cantitatea recomandata este de 2-4 catei pe zi.

Ceapa. La fel ca si usturoiul, si ceapa contine alinaza, un compus care este responsabil de lacrimarea ochilor atunci cand o feliem si care este un contributor de nadejde in prevenirea bolilor de inima. Alaturi de alinaza, alti compusi precum quercetina, saponine, steroli, ajuta la reducerea colesterolului si imbunatatirea starii de sanatate.  

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: vinul rosu reduce colesterolul