Imagini pentru vinete

Aflate printre cele mai sănătoase legume, vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali pentru corpul nostru.

Fie că le consumăm pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, ele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii noastre.

Sunt detoxifiante

Vânăta conţine foarte multă apă, de aceea ajută la detoxifierea organismului, fiind considerată un aliment diuretic. Vara, este recomandat consumul regulat de vinete, atât pe grătar (rondele prăjite), cât şi în salate fără maioneză. În curele de detoxifiere trebuie să consumaţi ceai din vânătă, astfel: puneţi în apă câteva cubuleţe de vinete şi lăsaţi-le la fiert timp de zece minute, apoi alte zece minute la infuzat. Beţi de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămâni.

Protejează membranele creierului

Nasuninul, fitonutrientul regăsit în coaja vinetelor, s-a dovedit eficient în protecţia celulelor membranelor creierului, în cadrul experimentelor de laborator.

Reglează greutatea corporală

Vinetele conţin puţine calorii, însă sunt bogate în fibre. Acest lucru înseamnă că starea de saţietate este indusă rapid şi persistă, ceea ce ajută la pierderea kilogramelor în plus şi la reglarea tranzitului gastrointestinal.

Previn inflamaţiile şi bolile cronice

Vinetele conţin cantităţi importante de antocianine, un tip de antioxidanţi care protejează organismul împotriva cancerului, îmbătrânirii premature, inflamaţiilor şi bolilor neurologice.

Energizează organismul

Vinetele furnizează o bună parte din constituenţii complexului de vitamine B, de care organismul are nevoie pentru metabolizarea eficientă a grăsimilor, proteinelor şi carbohidraţilor.

Previn bolile cardiovasculare

Sucul de vânătă scade nivelul colesterolului şi relaxează pereţii vaselor de sânge, îmbunătăţind circulaţia sangvină.
Protejează sistemul digestiv. Conţinutul mare de fibre înseamnă un tract digestiv sănătos, fără probleme cu constipaţia sau cu balonarea. Consumul regulat de vinete, fie sub formă de salată, pe grătar sau în mâncare, te protejează de cancerul de colon.