Veste proasta pentru bautorii de cafea

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 17, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cafea

In cadrul unui nou studiu, o echipa internationala de cercetatori au evaluat efectele posibile ale cresterii temperaturilor si ale schimbarilor conditiilor albinelor asupra productiei de cafea din America Latina, ajungand la concluzia ca terenul propice pentru productia de cafea poate scadea semnificativ, chiar si cu un procentaj de 90%.

Astfel, va fi vorba de „suma a doua schimbari care vor cauza schimbari majore in productia de cafea”, precizeaza Taylor Ricketts, director al Gund Institute for Environment de la Universitatea Vermont.

America Latina reprezinta cea mai mare sursa de cafea, intrucat aceasta planta prefera altitudinile inalte de la tropice, potrivit descopera.ro, care citeaza Seeker.

Daca lucrurile continua in acest mod, cu emisiile de dioxid de carbon din prezent, populatia de albine din regiune se va diminua, iar desigur, in lipsa polenizarii, productia boabelor de cafea va fi proportional mai mica. De asemenea, din cauza cresterii temperaturilor, plantele se pot muta la o altitudine mai mare, dar va fi mai putin teren disponibil.

Descoperirile au fost publicate recent in jurnalul american Proceedings of the National Academy of Sciences, iar studiul a fost realizat de cercetatori din Peru, Costa Rica, Franta si Statele Unite.

Nu se asteapta ca efectele sa fie uniforme. Spre exemplu, in America Centrala, unele zone vor deveni chiar mai bune pentru cafea, datorita cresterii diversitatii si a populatiilor de albine, dar aceasta zona este prea mica pentru a compensa pierderile care vor avea loc in restul Americii Latine.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: veste proasta pentru bautorii de cafea