Varza, buna si pentru oase si pentru inima

Posted by Alin Marinescu on Sunday, November 6, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru varza

Varza, indiferent daca este alba sau rosie, abunda in nutrienti. Pe langa faptul ca are proprietati anticancer, varza creste imunitatea, anuleaza efectele radicalilor liberi, pastreaza oasele sanatoase, inima, sistemul digestiv si mentine silueta.
Aceasta leguma din familia cruciferelor este o excelenta sursa de Vitamina C, K, dar si B6, folati, mangan si fibre, conform suite101.com.
Legumele din aceasta familie, inclusiv varza, sunt binecunoscute pentru proprietatile lor anticancer. Varza este bogata in fitochimicale ce protejeaza organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi si lupta cu agentii cancerigeni. Cercetarile au aratat ca cei care consuma in mod regulat varza prezinta un risc mai mic de cancer in general, si de cancer mamar, in special.
In ceea ce priveste varza rosie, aceasta contine un pigment natural, antocianinele, care actioneaza nu doar ca si puternici antioxidanti, dar au si efecte antiinflamatoare, care protejeaza de bolile cardiovasculare si ajuta la scaderea nivelului zaharului in sange.
Vitamina K continuta tine oasele sanatoase, reducand riscul de fracturi, iar Vitamina C creste imunitatea, previne imbatranirea prematura si tine pielea frumoasa.
Cat despre fibre, acestea ajuta digestia si coboara nivelul colesterolului, reducand riscul de boli cardiovasculare si cateva tipuri de cancer.
La capitolul calorii, varza este vedeta, cu doar 32 de calorii la o portie (aproximativ o cescuta de varza gatita). Saraca din punct de vedere caloric, bogata in fibre, varza ajuta la scaderea in greutate. 

Sursa:   www.ziare.com

In : Stiri din Sanatate 


Tags: varza  buna si pentru oase si pentru inima