Utilizari incredibile ale uleiului de cocos pentru sanatate

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 12, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ulei de cocos

Uleiul de cocos este bogat in acizi grasi, iar efectele sale sunt benefice atat pentru sanatate, frumusete, bucatarie, cat si pentru nevoile de zi cu zi.

Atunci cand te tai sau ai o rana mica, uleiul de cocos grabeste vindecarea. Se aplica doar pe zona afectata.

- uleiul de cocos lupta cu succes impotriva respiratiei respingatoare si este recomandat mai ales in cazul placii dentare. Clateste-ti gura dimineata cu o lingura de ulei de cocos topit si seara inainte sa te speli pe dinti.

- in cazul in care suferi de inflamatii, acest ulei este util pentru ca are efect anti-inflamator. Utilizeaza-l pentru gargara atunci cand tusesti sau unge-te cu el atunci cand esti muscat de insecte sau ai o arsura.

- uleiul de cocos actioneaza ca si calmant si reduce febra, motiv pentru care e indicat sa cresti consumul lui atunci cand te doare in gat sau esti racita.

- consumul de ulei de cocos reduce consecintele negative ale consumului de alcool.

- studiile arata ca un consum regulat de ulei de cocos imbunatateste functia glandei tiroide.

- consumul de ulei de cocos previne osteoporoza. De asemenea, amelioreaza durerea provocata de artrita daca este folosit la masajul articulatiilor.

- daca faci un amestec din uleiul esential ylang-ylang si ulei de cocos pe care sa il aplici pe piele, vei reusi sa tii departe tantarii.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: utilizari incredibile ale uleiului de cocos pentru sanatate