Unde gresesti cand te dai cu crema de protectie solara?

Posted by Alin Marinescu on Friday, May 12, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru crema protectie solara

Crezi ca trebuie sa aplici putina protectie solara si esti scutita de efectele nocive pe care le are soarele? Ei bine, exista cateva greseli comune si perceptii gresite pe care le ai cand aplici protectie solara. Iata care sunt acestea!

Ce greseli poti sa faci atunci cand aplici protectie solara?

1. Nu folosesti destula

Persoanele care aplica o crema cu factor de protectie de 30 beneficiaza, de obicei, de eficacitatea unei protectii solare de 10-15, conform specialistilor. Majoritatea oamenilor aplica un miligram, in loc de cele 2 miligrame recomandate, pe centimetru patrat de piele, asa ca au parte de aproximativ jumatate din valoarea factorului de protectie notat pe eticheta. Este recomandat sa aplici mai multe straturi subtiri de crema cu factor de protectie.

2. O aplici o singura data de dimineata

Sa spunem ca aplici crema cu protectie solara dimineata la 8, insa stiai ca aceste produse sunt eficiente doar pentru aproximativ 2 ore? Daca stai in interior pentru cea mai mare parte a zilei, aplica protectie solara inainte de a iesi afara, pentru a te asigura ca pielea ta ramane nevatamata.

3. Te dai cu crema cu FPS doar la plaja

Stiai ca si doar cinci minute petrecute la soare sunt daunatoare pentru pielea ta? Potrivit unui nou studiu, soarele declanseaza imediat o reactie care dauneaza ADN-ului in ceea ce priveste celulele pielii neprotejate.

Iar acea reactie continua timp de trei-patru ore, adica mult timp dupa ce te intorci in casa. ADN-ul modificat poate duce la aparitia cancerului de piele. Insa pielea ta poate avea sansa de a se repara singura daca esti vigilent cu privire la protectia solara. Chiar si atunci cand este innorat.

4. Te bazezi prea mult pe protectia umbrelelor de plaja

Din pacate, noile cercetari sugereaza faptul ca umbra nu te poate salva pe deplin de daunele provocate de soare. Dupa aproximativ trei ore si jumatate, 78% dintre participantii la un studiu care se aflau sub o umbrela fara a purta protectie solara au prezentat arsuri solare. Protejeaza-ti pielea, fie ca stai la soare sau la umbra - prin aplicarea unei creme cu protectie solara cu 30 de minute inainte de a merge afara. Acest produs are nevoie de jumatate de ora pentru a patrunde in piele si a proteja pielea. 

5. Crema cu protectie solara se afla in partea din spate a dulapului

Daca muti tubul de crema cu protectie solara in partea din fata a dulapului, este posibil sa ai mai multe sanse sa folosesti crema mai des.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: unde gresesti cand te dai cu crema de protectie solara?