Una din zece femei se confrunta cu depresia la 20, 30 sau 40 de ani

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, March 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Aproximativ 5% dintre femeile cu varste cuprinse intre 20 si 44 de ani au trecut printr-o depresie majora netratata. Depresia este o mare problema in timpul si dupa sarcina, specialistii fiind de parere ca bolii nu ii este acordata atentia necesara.

Noi rapoarte de cercetare arata ca 5% dintre femeile cu varste cuprinse intre 20 si 44 de ani s-au confruntat cu o depresie majora. Specialistii sustin ca mai putin de o treime dintre femeile cu depresie majora au fost tratate cu antidepresive, scrie upi.com. Dr. Alexander Butwick, autor a numeroase studii pe aceasta tema, considera ca prin imbunatatirea gradului de constientizare a depresiei am putea fi in masura sa facem fata depresiei postnatale. Mai mult de jumatate dintre femeile care au depresie in timpul sarcinii s-au confruntat cu cel putin o depresie inainte de sarcina, au remarcat cercetatorii, acestia recomandand relizarea unui plan de tratament in prealabil. Depresia este o boala ce poate fi usor tratata sau chiar evitata, dar trebuie identificata, atentioneaza specialistii, potrivit adevarul.ro.

Elementul principal al depresiei este dispoziția depresivă, tristă, aparent fără motiv, prezentă în cea mai mare parte a timpului. La copii și adolescenți, această stare poate fi mai degrabă de iritabilitate decât de tristețe. Persoana care suferă de depresie se simte tristă, disperată, descurajată, lipsită de putere, “fără chef”.

Se mai poate manifesta și printr-o diminuare marcată a interesului sau plăcerii pentru toate sau aproape toate activitătile. Toate domeniile de activitate pot fi afectate. Unele persoane relatează că nu mai sunt interesate de hobby-uri, de activitătile pe care anterior le considerau plăcute, distractive.  

Se retrag social și neglijează din ce în ce mai mult activitătile obișnuite care anterior erau considerate plăcute. De exemplu: nu mai merg la film, la cumpărături, nu mai citesc, nu se mai joacă cu copiii, nu mai merg la tenis, etc.  

Modificarea greutătii corporale cu mai mult de 5% pe parcursul unei luni este un simptom de obicei ignorat-poate fi o pierdere semnificativă în greutate (deși nu ține nici un fel de dietă) sau o creștere semnificativă în greutate. Apetitul este de regulă scăzut, dar unele persoane pot avea un apetit crescut, uneori cu tendințe spre anumite alimente, cum ar fi dulciurile.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: una din zece femei se confrunta cu depresia la 20  30 sau 40 de ani