Un virus ne poate face mai prosti

Posted by Alin Marinescu on Thursday, April 5, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Oamenii de stiinta americani au facut o descoperire realmente incredibila: se pare ca exista un virus care ii face pe oameni mai prosti, afectand parti ale creierului fara insa a afecta si alte organe in dezvoltarea unor boli, pacientul fiind perfect sanatos. Acest virus a fost cunoscut pana acum infectand algele verzi si descoperit pentru prima data la oamenii sanatosi. Virusul incetineste capacitatea cognitiva a creierului uman si incetoseaza chiar si privirea, oamenii isi pierd si constientizarea si orientarea in spatiu. Studiul controversat a fost realizat de Johns Hopkins Medical School, de la Universitatea din Nebraska.

Cercetatorii au descoperit in ADN-ul unui om sanatos acelasi tesut care se gaseste sub forma unui virus care infecteaza algele verzi. „Aceasta este o dovada uluitoare ca organismele «inofensive» care traiesc in corpul uman pot afecta comportamentul si functiile congnitive”, a declarat Robert Yolken, virusologul care a condus studiul. „Multe diferente fiziologice dintre persoana A si persoana B sunt codificate in setul de gene mostenite de fiecare de la parintii sai, dar unele diferente sunt alimentate de diferite microorganisme pe care le gazduim si care interactioneaza cu genele noastre”, mai precizeaza acesta.

40 de participanti la studiu din 90 erau purtatori ai acestui virus. Acestia au declarat ca au vederea mai slaba si fac conexiuni logice mult mai greu din cauza acestui virus. Virusul prostiei (the stupidity virus, cum a fost botezat in presa internationala) afecteaza algele verzi. Organismul uman este plin de astfel de microorganisme, bacterii si virusuri, insa multe dintre acestea sunt inofensive. Potrivit unor cercetari in domeniu, microbii pot afecta functia cognitiva destul de serios, fara insa a cauza alte afectiuni in restul organismului.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: un virus ne poate face mai prosti