Un test de sange revolutionar poate prezice data nasterii si poate ajuta in problema nasterilor premature

Posted by Alin Marinescu on Monday, June 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Testul poate prezice daca un copil se va naste cu pana la doua luni inainte de data stabilita, ce reprezinta cauza principala a mortalitatii infantile si a aparitiilor dizabilitatilor in Marea Britanie. Testul a fost capabil sa prezica cu o acuratete de pana la 80% daca sarcinile se vor termina prematur si, de asemenea, a putut arata data la care copilul se va naste cu aceeasi acuratete a testelor cu ultrasunet, dar la un pret mult mai redus, scrie descopera.ro, care citeaza The Independent.

Testul poate ajuta si la unele „imprecizii medicale”, precum utilizarea procedurii chirurgicale care ar putea afecta copilul si a travaliului indus care, de asemenea, ar putea duce la o nastere prematura a fatului care i-ar afecta dezvoltarea ulterioara. Desigur, cazurile cer astfel de interventii, dar miza unui astfel de test este de a gasi punctul de echilibru, adica cel mai bun moment de efectuare al procedurii care sa afecteze pe cat de putin posibil atat copilul, cat si mama.

„Deci trebuie sa intelegem sarcina in detaliu ridicat”, a precizat Mads Melbye, profesor la Stanford care a supervizat proiectul de cercetare publicat in jurnalul Science. În esenta, testul analizeaza moleculele ARN, care transforma informatia codificata in ADN in molecule de proteina care realizeaza o serie de functii in corp.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: un test de sange revolutionar poate prezice data nasterii si poate ajuta in problema nasterilor premature