Un sfert din romani nu mai au niciun dinte in gura

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dantura

O treime dintre romani ajung la stomatolog cu multi dinti lipsa, in timp ce un sfert ajung fara dinti deloc, arata statisticile. Situatia este dramatica mai ales in mediul rural.

„Edentatia totala, adica lipsa dintilor, ar putea deveni o afectiune ce va tine de domeniul trecutului, cercetarea stiintifica medicala stomatologica, tratamentele inovative, tehnologia si echipamentele medicale de ultima ora demonstrand in secolul XXI ca stomatologia contemporana imbunatateste substantial calitatea vietii unui pacient cu deficiente dentare“ , declarat dr. Florian Obadan, la cea de-a IV-a editie a SKY Fast&Fixed Forum, care s-a desfasurat in perioada 17-18 noiembrie, la Timisoara, potrivit adevarul.ro. 

Statisticile arata ca o treime dintre romanii care ajung la medicul stomatolog prezinta o edentatie accentuata, in schimb ce mai mult de un sfert din populatia totala a Romaniei, in special cea din mediul rural, sufera de o edentatie totala, pozitionand tara noastra in topul statelor care inregistreaza cele mai grave si accentuate probleme dentare din Europa. Medicii au subliniat ca principalii factori de risc - fumatul, alimentatia, poluarea - sunt coroborati cu nivelul de trai scazut, al educatiei medicale deficitare si, totodata, cu o igiena dentara precara sau inexistenta, la care se adauga neprezentarea periodica la medicul dentist.

„Totusi, pentru pacientii care prezinta o edentatie partiala sau totala si care se prezinta la medic, tratamentul cu implant dentar, recent si de tip fast&fixed (in aceeasi zi) reprezinta astazi solutia revolutionara stomatologica care imbunatateste substantial calitatea vietii acestor pacienti, iar in Romania se inregistreaza constant o crestere a interesului pacientilor fata de tratamentele cu implanturi dentare“, au explicat stomatologii prezenti la eveniment.

Principalele teme dezbatute in cadrul celui mai mare forum romanesc dedicat exclusiv stomatologiei si in mod direct tratamentelor cu implant dentar privesc importanta medicului stomatolog in viata cotidiana, dar si cele mai noi tehnici si abordari in tratamentul dentar. La eveniment participa stomatologi din Germania, Italia, Portugalia, Grecia, Spania, Bulgaria, Republica Moldova, India si Romania.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: un sfert din romani nu mai au niciun dinte in gura