Un posibil tratament pentru chelie a fost descoperit din greseala

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, May 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cercetatorii au descoperit din greseala un posibil tratament pentru chelie. Specialistii testau un medicament care ar putea trata osteoporoza, insa un efect secundar al acestuia este cresterea parului.

Un efect secundar al administrarii de ciclosporina A, folosita in tratarea bolilor autoimune, este cresterea parului, arata oamenii de stiinta. Acestia au descoperit ca, de asemenea, inhiba proteina SFRP 1, care blocheaza WNT - un grup e proteine vital pentru cresterea mai multor tesuturi, inclusiv a parului.

Liderul grupului de cercetarori care a descoperit noul tratament, Nathan Hawkshaw, spune ca ar "putea face o diferenta reala pentru oamenii care sufera si sunt predispusi la calvitie", potrivit ziare.com, care citeaza BBC.

In prezent, doar doua medicamente sunt disponibile pentru a trata chelia: minoxidil (pentru femei si barbati) si comprimatele cu finasterida (doar pentru barbati). Ambele au insa efecte secundare neplacute si nici nu sunt foarte eficiente, asa ca pacientii apeleaza deseori la implantul de par.

Cercetarea, care a fost publicata in PLOS Biology, a fost realizata intr-un laborator, fiind folosite mostre de foliculi ai firului de par, proveniti de la peste 40 de pacienti barbati care au facut implant de par. Totusi, medicul Hawkshaw subliniaza ca sunt necesare niste teste suplimentare pentru a vedea daca tratamentul este eficient si sigur pentru oameni.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: un posibil tratament pentru chelie a fost descoperit din greseala