Un obicei extrem de comun poate duce la aparitia cancerului si a infertilitatii

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, December 19, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru telefon mobil la ureche

Departamentul de Sanatate din California avertizeaza ca oamenii ar trebui sa tine smartphone-urile la cativa metri departare pentru a reduce nivelul de radiatii la care sunt expusi.

Telefoanele mobile transmit informatii prin intermediul semnalelor radio cu frecvente joase care ne-ar putea expune la radiatii nesanatoase. Conform Mail Online, cercetatorii au reusit sa dovedeasca faptul ca radiatile de la telefoane sunt periculoase mai ales pentru copii. 

''Tinerea telefonului in apropierea corpului nu a reprezentat niciodata o idee buna,'' a explicat dr. Devra Davis din cadrul Environmental Health Trust. Chiar si firmele ce realizeaza smartphone-uri par sa fie de acord cu aceasta declaratie. De exemplu, Apple include un anunt cu privire la expunerea la energia degajaza de radiofrecventa (RF). 

Aspectele sunt ingrijoratoare deoarece parintii nu sunt constienti de aceste avertismente si nu controleaza modul in care acestia se expun la radiatiile telefoanelor.  Alte studii au dovedit existenta unei legaturi intre calitatea spermei si expunerea la RF. 

Nu permiteţi copiilor sub 12 ani să folosească un telefon mobil, cu excepţia situaţiilor de urgenţă. Organele în dezvoltare sunt cele mai sensibile la influenţe negative în urma expunerii la câmpurile electromagnetice. Limitaţi folosirea telefonului mobil la apelurile cele mai importante, precum şi durata convorbirilor. Efectele biologice sunt direct legate de durata expunerii; rezultatele cercetărilor au arătat că şi numai o convorbire de două minute modifică activitatea electrică naturală a creierului timp de până la o oră după acea convorbire. Comunicaţi mai degrabă prin SMS decât prin telefon. În timpul convorbirii, ţineţi telefonul la o distanţă cât mai mare de corp. Schimbaţi în mod regulat partea capului de care sprijiniţi telefonul sau, şi mai bine, comutaţi pe speaker, care permite utilizatorului să ţină telefonul la distanţă de cap (amplitudinea câmpului scade de 4 ori la o distanţă de 10 cm şi de 50 de ori la o distanţă de 1 m).

sursa: descopera.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: un obicei extrem de comun poate duce la aparitia cancerului si a infertilitatii