Un nou studiu demonstreaza ca celulele stem pot inversa procesul de imbatranire

Posted by Alin Marinescu on Monday, August 21, 2017
Imagini pentru celule stem

Un nou studiu al ”Cedars-Sinai Heart Institute” scoate la iveala ca celulele stem preluate de la soareci mai tineri au oferit soarecilor batrani o noua vigoare atunci cand aceste celule au fost injectate in inima. Dupa o luna, acesti soareci erau mai vigurosi si parul crestea mai rapid.

Studiul a fost publicat in European Heart Journal si a avut scopul de a observa efectele celulelor stem cardiace asupra functiei si structurii inimii, scrie Futurism.

De asemenea, este prima data cand un astfel de studiu a testat efectele asupra procesului de imbatranire, desi celulele CDC (cardiosphere-derived cells) au mai fost utilizate si in alte studii.

Cercetatorii de la Cedars-Sinai au preluat CDC-urile de la soarecii nou-nascuti si le-au injectat in inimile soarecilor batrani. Acesti soareci mai batrani injectati cu CDC au avut unele avantaje asupra celor din grupul de control. Functiile inimii erau imbunatatite, putea realiza exercitii fizice cu 20% mai lungi si parul crestea mai repede.

„Felul in care aceste celule functioneaza pentru a inversa procesul de imbatranire este fascinant”, precizeaza Eduardo Marban, autorul acestui studiu. Noua metoda este inca departe de utilizari clinice (pe oameni), intrucat este neclar de ce aceste celule imbunatatesc functiile inimii si inverseaza procesul de imbatranire.


Tags: un nou studiu demonstreaza ca celulele stem pot inversa procesul de imbatranire