Un nou studiu arata ca succesul in educatie se datoreaza bagajului genetic

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Noul studiu publicat in Science of Learning de cercetatorii de la University of Texas din Austin si King's College London arata ca influenta substantiala asupra succesului academic o au genele, de la inceputul scolii primare pana in ultima zi a liceului.

„Circa doua treimi din diferentele individuale in succesul scolar sunt explicate prin diferentele in ADN-ul copiilor”, a precizat Margherita Malanchini, o membra a echipei de cercetare. „Totusi, se stiu mai putine despre modul in care acesti factori contribuie la succesul academic de-a lungul timpului”, a adaugat aceasta. Malanchini si Kaili Rimfeld, colegul sau, au analizat rezultatele la teste de la inceputul ciclului primar pana la sfarsitul educatiei obligatorii la mai mult de 6.000 de perechi de gemeni, scrie descopera.ro, care citeaza Phys.

Cercetatorii au aflat ca realizarile educationale sunt foarte stabile in timpul scolii, insemnand ca multi studenti care au inceput bine ciclul primar au continuat sa se descurce in toata perioada pana la absolvire. Factorii genetici au explicat 70% din stabilitate, in timp ce mediul comun al gemenilor contribuie cu 25%, iar mediul necomun, precum prieteni diferiti sau profesori, contribuie cu 5%.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: un nou studiu arata ca succesul in educatie se datoreaza bagajului genetic