Un nou medicament antiinflamator ar putea reduce riscul producerii atacului de cord

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 30, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru infarct

Medicamentele antiinflamatorii ar putea ajuta la scaderea riscului de infarct sau accident vascular cerebral, sugereaza un studiu in care au fost analizati 10.000 de pacienti. In cadrul experimentelor, medicamentului canakinumab s-a dovedit cel mai eficient tratament pentru scaderea colesterolului, informeaza descopera.ro, care citeaza BBC. 

In cadrul studiului, subiectii au prezentat o scadere cu 15% a riscului de repetare a unui infarct. In ciuda efectelor pozitive, expertii pun la indoiala eficienta medicamentului, efectele secundare si costurile. Testele au dovedit ca riscul aparitiei infectiilor fatale a crescut in cazul recipientilor. Insa, expertii din cadrul British Heart Foundation sustin ca ''testele mult atesteptate ar putea salva vieti''. 

In cadrul studiului, 10.000 de pacienti care au suferit anterior un infarc au fost tratati cu un nou medicament antiinflamator o data la trei luni. Testele au avut loc in peste 40 de tari, iar subiectii au fost monitorizati pe parcursul a patru ani. Rezultatele au demonstrat o scadere a riscului producerii unui nou infarct . Insa a fost descoperita si o incidenta a apritiei infectiilor fatale si a septicemiei. 

Initial, Canakinumab a fost creat pentru tratarea artritei reumatoide. Dr. Paul Ridker, din cadrul Harvard Medical School, afirma ca studiul reprezinta ''o victorie a unei lungi cercetari''. ''Pentru prima oara, am reusit sa dovedim ca prin scaderea colesterolului putem reduce riscul cardiovascular,'' adauga el. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: un nou medicament antiinflamator ar putea reduce riscul producerii atacului de cord