Un controversat medic italian pregateste primul transplat de creier

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, November 21, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru creier

Neurochirurgul italian Sergio Canavero, cunoscut pentru promisiunea sa de a realiza primul transplant de cap uman, a anuntat la Viena ca urmatoarea sa provocare este cea de a efectua un transplant de creier, fara sa ofere insa detalii cu privire la acest proiect.

Canavero, care si-a prezentat la Viena cartea sa 'Medicus Magnus', a asigurat ca va oferi ma multe informatii pe aceasta tema in urmatoarele luni, potrivit agentiei APA citata de EFE. Controversatul doctor italian, criticat de comunitatea medicala internationala, a declarat ca ideea unui transplant de creier este anterioara celei realizarii transplantului unui cap uman. Cu privire la acest transplant, despre care vorbeste deja de doi ani, Canavaro a spus ca il va realiza curand.

La inceputul anului 2015, Valeri Spiridonov, un tanar rus care sufera de atrofie musculara spinala, s-a oferit drept voluntar pentru aceasta interventie. Totusi Canavero a declarat ca va fi un pacient chinez cel care va fi beneficiarul primului transplant de cap, o interventie care va fi realizata in primavara anului 2018, noteaza presa austriaca.

"Va fi prima operatie de acest gen din istoria omenirii, avem tehnologia necesara realizarii sale", a declarat Canavaro unui ziar austriac. Operatia va avea loc in orasul chinez Harbin, cu ajutorul unei echipe de specialisti chinezi, a subliniat el.

De fapt, medicul italian supranumit "Dr. Frankestien" asigura ca a realizat deja primul transplant de cap la un cadavru, o interventie care a durat 18 ore in loc de cele 36 planificate, fara sa ofere insa detalii nici cu privire la acest caz, incheie APA.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: un controversat medic italian pregateste primul transplat de creier