Un alt mod de a alunga depresia

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 20, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Femeile care mananca acest produs de doua ori pe zi sunt mai fericite si mai stabile din punct de vedere emotional. Cercetatorii americani au descoperit ca iaurtul trateaza depresia. In cadrul unui studiu recent, s-a dovedit influenta probioticelor asupra zonelor creierului responsabile cu emotiile si ratiunea. Astfel, consumul zilnic de iaurt reduce activitatea zonelor asociate cu durerea si emotiile puternice si sporeste activitatea in ariile responsabile cu luarea deciziilor. Mecanismele din spatele acestor schimbari nu sunt foarte clare, dar bacteriile din intestine trimit semnale creierului iar asta se poate modifica in functie de dieta. 

Cercetatorii spera ca o terapie probiotica sa fie, intr-o buna zi, disponibila pentru tratarea anxietatii, depresiei sau chiar autismului si bolii Alzheimer. “Cercetarile noastre arata ca unele componente ale iaurtului pot sa schimbe felul in care creierul raspunde stimulilor din mediu. Daca luam in considerare implicatiile acestui studiu, expresiile “esti ceea ce mananci” si “ simt fluturi in stomac” capata un nou sens”, afirma doctorul Kirsten Tillisch de la UCLA School of Medicine, conducatorul studiului. “In repetate randuri auzim pacienti care spun ca nu s-au simtit deprimati sau anxiosi inainte sa aiba probleme cu stomacul sau intestinele. Studiul nostru arata ca legatura dintre creier si intestine este una cu doua taisuri", a continuat specialistul. 

Depresia nu reprezintă doar o stare de tristețe trecătoare, ea este o boală care poate afecta pe oricine și oricând. Depresivul poate prezenta variate simptome emoționale, cognitive, fizice sau comportamentale. Depresia necesită tratament sub forma de ședințe de psihoterapie cu un specialist, și dacă este nevoie, se poate prescrie și medicamente pentru a reduce simptomele și a îmbunătăți calitatea vieții.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: un alt mod de a alunga depresia