Uleiuri sanatoase pentru gatit

Posted by Alin Marinescu on Sunday, November 1, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Un lucru foarte important pe care trebuie sa-l aveti in vedere atunci cand alegeti un ulei este ca acesta sa fie cat mai putin procesat, pentru a se trasforma in corp in energie si pentru a proteja celulele. 

Iata care sunt uleiuri sanatoase pentru gatit, potrivit nutritionistilor si ce beneficii aduce acestea sanatatii, dar cu precizarea ca acestea nu sunt recomandate pentru prajit:

Uleiul de masline este bogat in acizi grasi nesaturati, substante antioxidante si in saruri minerale. Poate fi de ajutor in cazul unor probleme hepatice, hemoroizi. Protejeaza inima, colonul si tine departe hipertensiunea arteriala.   

Uleiul din seminte de in este o sursa foarte buna de acid gras sanatos care imbunatateste sanatatea inimii, ajuta la reducerea inflamatiilor si intareste sanatatea celulelor din organism. De asemenea, poate reduce tensiunea arteriala si colesterolul, potrivit adevarul.ro.   

Uleiul de susan contine vitamina E, acizi grasi esentiali, lecitina, minerale. Potrivit unor studii, uleiul de susan ar tine departe boli precum artrita, ateroscleroza sau Alzheimerul. Regleaza colesterolul din sange, protejeaza de boli renale, ajuta la detoifierea ficatului si rinichilor, regleaza tensiunea arteriala si poate fi un remediu natural pentru tulburarile de memorie.

Uleiul de floarea-soarelui. Daca nu este folosit pentru prajit, uleiul acesta este o sursa excelenta de vitamina E, protejeaza arterele si inima. De asemenea, are si efect antioxidant si stimuleaza sistemul imunitar.   

Uleiul de cocos. Ar aduce beneficii si pentru sanatatea inimii. Are in continutul sau 50% acid lauric, care ajuta la prevenirea diferitelor probleme cardiace, reduce colesterolul si hipertensiunea arteriala. De asemenea, in comparatie cu alte uleiuri, grasimile saturate din uleiul de cocos nu sunt daunatoare si reduc riscul de aparitie a aterosclerozei.     

Uleiul de nuca. Contine acizi grasi Omega 3 si numeroase vitamine care impiedica dezvoltarea unor boli de inima. Pentru ca aduce un aport de minerale si are actiune hipogliceminata poate fi folosit si de diabetici, anemici si persoanele care sufera de instabilitatea emotionala.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ulei  celulele  uleiuri sanatoase  alimente gatite  stiri din sanatate