Uleiuri esenţiale care îţi dau o stare de bine

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 21, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru uleiuri esentiale

Uleiurile esenţiale sunt importante pentru sănătate. Unul dintre beneficiile acestora este legat de faptul că îmbunătăţesc starea de spirit. Iată despre ce uleiuri esenţiale este vorba!

Uleiul esenţial de lămâie
Acest ulei de citrice ajută la creșterea energiei, în cazul persoanelor lipsite de vitalitate și sporeşte puterea de concentrare. Este un remediu excelent şi contra stresului şi a anxietăţii, inducând o stare de calm. De asemenea, uleiul de lămâie este un bun dezinfectant pentru suprafețe.

Uleiul esenţial de mentă
Menta ajută la ameliorarea durerilor de cap provocate de oboseală. Este unul dintre cele mai bune remedii contra stresului şi a anxietăţii. În plus, din cauza conținutului de mentol, menta este excelent pentru utilizarea în timpul sezonului rece pentru a trata gâtul inflamat şi gripa.
Uleiul esenţial de mentă este de ajutor şi în caz de indigestie şi balonare.

Uleiul esenţial de lavandă
Uleiul de  lavandă este util pentru aproape orice indispoziție. Lavanda ajută la inducerea unei stări de calm, ceea ce o recomandă pentru tratarea insomniei. Este unul dintre cele mai bune remedii pentru persoanele care se confruntă cu stări nervoase, stări de anxietate şia gitaţie.
Uleiul de lavandă este unul dintre cele mai bune remedii şi pentru persoanele care suferă de depresie uşoară. Alungă neliniştile şi este util şi pentru buna funcţionare a inimii.

Uleiul esenţial de busuioc
Un alt ulei esenţial care are efecte calmante, dar care este de ajutor şi pentru că vindecă bronșitele şi are puternice proprietăţi antitinfecţioase este cel de busuioc. Are, de asemenea, şi efect antispasmodic.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: uleiuri esenţiale care îţi dau o stare de bine