Uleiul esențial de trandafiri combate depresia

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 17, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Uleiul esențial de trandafiri

Uleiul esențial de trandafir este un ingredient principal în multe parfumuri. Mai puțini știu că are proprietăți terapeutice și poate contribui la tratamentul a numeroase afecțiuni.
Uleiul esențial de trandafir a fost folosit pentru diverse probeme de sănătate, dar și pentru tratamente care mențin frumusețea tenului de mii de ani. Noile cercetări confirmă că uleiul esențial de trandafir poate avea efecte bune în tratarea acneei, dezechilibrelor hormonale, anxietății, depresiei și poate crește libidoul.

Uleiul esențial de trandafir îmbunătățește starea psihică în depresii
În trecut, se recomanda ca, pur și simplu, să privești și să miroși trandafirii și starea psihică se va îmbunătăți. Un studiu recent publicat în revista Complementary Therapies in Clinical Practice arată că uleiul esențial de trandafiri folosit în aromoterapie are acest efect.

Studiu: uleiul esențial de trandafiri combate depresia post-natală
Au fost observate 28 de femei care sufereau de depresie post-partum. Au fost separate în două grupuri: unul care a fost tratat cu o sesiune de 15 minute de aromoterapie cu o soluție de ulei esențial de trandafiri și lavandă de două ori pe săptămână, timp de două săptămâni. Celălalt grup de femei nu a beneficiat de acest tratament. Rezultatul a fost remarcabil. Nu numai că femeile tratate au experimentat o scădere semnificativă a simptomelor de depresie, dar au și raportat o scădere a stării de anxietate.

Cum să folosești uleiul esențial de trandafiri pentru depresie
Pune 5 picături de ulei esențial de trandafiri și 5 picături de ulei esențial de lavandă într-o lampă de aromoterapie plasată în dormitor.

Uleiul esențial de trandafiri îți redă echilibrul hormonal
Pentru că are acțiune antianxiolitică, uleiul esențial de trandafiri poate ajuta în disfuncțiile sexuale cauzate de anxietate și stres. În plus, ajută la reglarea echilibrului hormonal.

Cum folosești uleiul esențial de trandafiri pentru creșterea libidoului
Dacă plănuiești o seară romantică, pune în lampa de aromoterapie din dormitor câte două picături din următoarele uleiuri esențiale: de trandafiri, lemn de santal, iasomie și ylang-ylang. Ai putea să amesteci aceste uleiuri esențiale cu ulei de măsline și să-l folosești pentru masaj.

Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: uleiul esențial de trandafiri combate depresia