Uleiul de oregano - remediu antic

Posted by Alin Marinescu on Saturday, March 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate

In antichitate, grecii au folosit uleiul volatil ca dezinfectant si antiinflamator. Studiile ulterioare au aratat ca produsul este benefic pentru tratarea infectiilor pielii, aparatului digestiv, imbunatateste respiratia si flexibilitatea musculara. Oregano este un condiment nelipsit din bucataria italieneasca si, treptat, a devenit si preferatul gospodinelor din Romania. Gustul sau amarui, usor intepator, ofera mancarii o aroma deosebita.

Uleiul volatil de oregano insa se extrage direct din planta si are drept componente active carvacrol si timol, substante cu proprietati antioxidante, informeaza homeremediesweb.com. Uleiul volatil este diferit de cel alimentar insa, pentru ca se obtine dintr-o specie de planta diferita de cea folosita la gatit. Studiile cercetatorilor americani au aratat ca extractul natural are puternice proprietati dezinfectante si elimina microbii din organism. Pentru a beneficia de intrebuintarile sale curative, asigura-te ca produsul pe care il achizitionezi are o concentratie de 70% de carvacrol.

In antichitate, grecii au folosit uleiul volatil ca dezinfectant si antiinflamator. Studiile ulterioare au aratat ca produsul este benefic pentru tratarea infectiilor pielii, aparatului digestiv, imbunatateste respiratia si flexibilitatea musculara. Poate fi aplicat direct pe rana sau portiunea de piele iritata, dupa ce s-a diluat cu ulei volatil de nuca de cocos. Pentru problemele digestive, poti adauga in cana ta de lapte sau suc natural cateva picaturi din uleiul volatil de oregano. Actioneaza rapid si indeparteaza iritatiile stomacale si infectiile daunatoare. Pentru tratarea problemelor respiratorii, fa o cura de cinci zile de suc natural in care ai adaugat trei picaturi de ulei volatil. Bea produsul dimineata si neplacerile cauzate de vremea rece vor fi o simpla amintire. Imbunatatirile se pot vedea inca din prima zi, dar pentru o vindecare completa continua cura ta pana la cinci zile.

Specialistii avertizeaza insa ca excesele pot dauna sanatatii. Astfel, o cantitate mare de ulei volatil de oregano incetineste capacitatea organismului de a absorbi fierul relateaza cei de la www.ziare.com . Tocmai de aceea, in timpul tratamentului naturist, incearca sa introduci in dieta ta mesele de spanac, ficat fiert si consuma banane dupa masa. Femeilor insarcinate nu le este recomandat produsul, pentru ca ele au nevoie de fier pentru ca fatul sa se dezvolte corespunzator. Persoanele alergice la una dintre componentele active ale uleiului volatil vor evita folosirea lui. Pentru a nu avea neplaceri, consulta medicul tau inainte de a urma aceasta dieta. Nu uita sa ii spui daca suferi de vreo afectiune si respecta intocmai recomandarile sale. Vei vedea ca dieta cu uleiul volatil de oregano actioneaza rapid, fiind un produs concentrat si vei uita de infectiile care nu iti dau pace, neplacerile stomacale si problemele respiratorii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: uleiul de oregano - remediu antic