Uleiul de nuca de cedru vindeca gastrita si ulcerul

Posted by Alin Marinescu on Thursday, July 13, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru gastrita

Cedrul siberian este considerat regele tuturor copacilor din taigaua siberiana, un copac maiestuos, cu ramuri puternice si coroana uriasa, ce poate ajunge la 45 m inaltime si la impresionanta varsta de 800 de ani. Se intinde din Muntii Urali de Nord si pana in Si­beria, spre Orientul indepartat. Perioada de vegeta­tie este foarte scurta, doar 40-45 zile pe an, in restul anului, cedrul intra intr-un fel de hibernare, de unde si varstele inaintate la care ajunge.

Uleiul de nuca de cedru este recomandat in gastrita si ulcer, pe care le amelioreaza sau chiar le vindeca. De asemenea, reduce pofta de mancare si scade colesterolul "rau". Se utilizeaza cu bune rezultate si ca adjuvant in tratarea laringitei, a infectiilor respiratorii acute, a gripei si racelii. In fata lui cedeaza si psoriazisul, bolile de piele si alergiile. Pe langa toate acestea, uleiul de cedru are un efect de intarire a imu­nitatii, de eliminare a sindro­mului oboselii cronice si de crestere a abilitatilor fizice si mentale.

Se iau cate una-doua lingurite de ulei de cedru de 2-3 ori pe zi, cu o ju­matate de ora ina­in­tea meselor.

Se poate folosi si la prepararea salate­lor, sau se adauga cate putin, in mancaruri, doar crud, fara a fi prelucrat termic.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: uleiul de nuca de cedru vindeca gastrita si ulcerul