Uleiul de luminita amelioreaza durerile de oase

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 17, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Uleiul de luminita

Principalii compusi ai luminitei de seara sunt acidul gamalinoleic (GLA) si alfalinoleic, acizii grasi esentiali, calciu si complexul de vitamine B. GLA este un acid gras polinesaturat, care ajuta organismul sa produca energie si unele grasimi „bune”, de care au nevoie creierul, muschii, maduva si membranele celulare. Studiile spun ca femeile care sufera de dereglari hormonale, sindrom premenstrual, dureri articulare, colesterol marit sau afectiuni ale pielii pot avea un blocaj metabolic, organismul nefiind capabil sa produca GLA. Administrata oral, sub forma de supliment, luminita de seara amelioreaza acest deficit si previne astfel imbolnavirea.

Un experiment desfasurat la Universitatea din Glasgow pe un lot de 52 de bolnavi de artrita reumatoida a relevant ca administrarea de ulei de peste, combinat cu ulei din luminita de seara, poate reduce considerabil durerile provocate de aceasta boala. Pacientii au fost impartiti in trei grupe: 17 au primit ulei de luminita, 17, o combinatie intre ulei de luminita si ulei de peste, iar 18, placebo. 

83% din prima grupa au simtit ca durerile s-au ameliorat considerabil, 95% dintre pacientii celei de-a doua grupe au avut aceleasi rezultate, in timp ce in cazul tratamentului placebo rezultatele pozitive au fost de doar 34%. Un alt studiu derulat in Marea Britanie a demonstrat eficacitatea acestei plante in durerile menstruale. Lotul inclus in experiment a fost de 70 de femei, dintre care 67% au remarcat disparitia totala a simptomelor, iar 22% au inregistrat ameliorari considerabile.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: uleiul de luminita amelioreaza durerile de oase