Uleiul cu mutiple efecte terapeutice

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, June 20, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Valeriana este o planta perena care provine din tari europene si asiatice, insa in prezent creste si-n America. In urma cu 500 de ani ea era folosita mai mult pentru parfumul ei, dar intre timp i-au fost descoperite si multiple calitati medicinale pastrate si de uleiul esential extras din ea. Descopera si alte beneficii neasteptate ale acestui ulei de valeriana pe care-l gasesti fara probleme in magazinele naturiste fizice si online. Iata la ce poti folosi cu succes acest ulei.

Ajuta in tratarea starilor de anxietate si depresie. Uleiul esential de valeriana iti imbunatateste starea de spirit si reduce anxietatea. Te ajuta sa-ti regasesti echilibrul si sa-ti calmezi mintea. Poti pune cateva picaturi din el in cada atunci cand faci baie pentru a beneficia din plin de acest efect. Amelioreaza durerile menstruale si nu numai. Acest ulei de valeriana are un efect sedativ pentru corp, care da rezultate foarte bune in cazul durerilor lunare. Extrasul din radacina de valeriana te ajuta de asemenea in tratarea migrenelor, durerilor cauzate de guta, dar si de reumatism. El are si proprietati antibacteriene care se dovedesc eficiente in tratarea arsurilor, taieturilor, eczemelor, vanatailor, acneei sau intepaturilor de insecte.

Vindeca probleme care tin de sistemul digestiv. Cand ai probleme cu stomacul majoritatea persoanelor recurg la solutii farmaceutice, dar si cele naturale pot trata afectiunile gastrointestinale. Acest ulei de valeriana ajuta la detoxifierea organismului si imbunatateste capacitatea de absorbtie a tractului digestiv. Trateaza insomniile. Dupa cum am mentionat si la inceputul articolului, uleiul esential de valeriana este un remediu eficient pentru cei care au tulburari de somn. El contine compusi activi care induc un somn adanc si linistit. Aceasta este probabil cea mai cunoscuta intrebuintare a uleiului esential de valeriana. Valeriana poate avea efecte adverse sau poate provoca dependenta daca este combinata cu alte medicamente sedative sau cu alte plante care au proprietati similare.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: uleiul cu mutiple efecte terapeutice