Uleiul care ajuta la pierderea in greutate si scaderea colesterolului

Posted by Alin Marinescu on Sunday, April 17, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ulei de tarate de orez

Credeti ca va ingrasati consumand grasimi? Anumite grasimi au un efect cu totul neasteptat. Este si cazul uleiului din tarate de orez, o grasime pe care dr. Oz o recomanda celor care se lupta cu surplusul de kilograme si pe care unii cercetatori il considera cel mai sanatos ulei. 

Folosit de secole in Asia, uleiul din tarate de orez provine din partea cea mai nutritiva a bobului de orez. E plin de grasimi mono si polinesaturate, care ajuta corpul sa slabeasca. El mai contine gama-oryzanol - o substanta vegetala, puternica, ce ne convinge organismul sa arda zaharurile din sange, incat sa nu ni se depuna pe solduri si pe burta. 

Are efecte si asupra altor organe: reduce absorbtia colesterolului din alimentatie si scade colesterolul LDL. Acest ulei contine si Omega-6, un acid gras esential care scade pofta de mancare. Tipul corect de Omega-6 ne poate ajuta, poate activa arderea celulelor grase, dar trebuie echilibrat cu Omega-3. 

Puteti consuma ulei de peste si alte grasimi, dar se gateste greu cu ele. Insa cu uleiul din tarate de orez se poate gati. Contine si vitamina E si antioxidanti. Cautati uleiul presat la rece, pentru a fi cat mai pur si mai bun pentru familie. 

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: uleiul care ajuta la pierderea in greutate si scaderea colesterolului