Uleiul benefic in hipertensiune care trateaza si pielea descuamata

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, April 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Uleiul din porumb este un emolient natural care previne deshidratarea pielii si trateaza eficient pielea uscata si descuamata. Acesta are proprietatea de a catifelta pielea si de a o hrani in profunzime si totodata trateaza si parul uscat. in general, persoanele cu parul uscat au un scalp foarte sensibil si usor iritabil. Uleiul de porumb hidrateaza scalpul si repara aceste probleme intr-un mod foarte eficient. Este suficient sa il amesteci in diferite masti cu alte uleiuri vegetale cum ar fi uleiul de masline sau uleiul de cocos, insa il poti folosi si ca atare.

Uleiul de porumb contine alpha-tocopherol, o forma a vitaminei E care imbunatateste functiile sistemuli imunitar si nu numai. Totodata, acest tip de ulei contine antioxidanti care il transforma in cea mai buna arma impotriva actiunii radicalilor liberi. Astfel vei indeparta semnele imbatranirii premature si iti vei apara organismul de factorii externi care ii pot dauna.

Studiile arata ca un consum regulat de ulei de porumb ajuta la scaderea tensiunii arteriale datorita continutului de acid linoleic. De asemenea, acesta are proprietatea de a reduce nivelul de colesterol rau(LDL) din organism. Uleiul de porumb este foarte bun pentru sanatatea inimii si previne depunerile de colesterol de pe artere. Este bogat in acizi grasi polinesaturati, care sunt benefici pentru persoanele care sufera de probleme cardiace. Totodata este un bun diuretic si ajuta la tratarea ranilor usoare.

Originar din America Centrala, porumbul a devenit rapid o planta alimentara, furajera si industriala cultivata in intreaga lume. Bogat in hidrocarburi, amidon, vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu si potasiu, porumbul da nastere unor dezbtarei intense in randul cercetatorilor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: uleiul benefic in hipertensiune care trateaza si pielea descuamata