Turmericul nu trebuie consumat oricand si oricat. Iata cateva efecte secundare ale acestui condiment

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, September 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru turmeric

Cercetarile arata ca turmericul reduce nivelul glicemiei la animalele cu diabet dar nu este sigur ca efectul ar fi acelasi si în cazul subiectilor umani.
Din cele 200 de componente ale turmericului, 184 au fost apreciate ca avand capacitatea de a fi toxice. Dintre componentele previzionate a fi toxice, 64 sunt hepatotoxice.

UMMC îndeamna la prudenta în folosirea turmericului întrucat nu exista studii concludente cu privire la eventualele efecte negative ale acestei plante sau a suplimentelor alimentare care o contin.
Turmericul poate diminua capacitatea de coagulare a sangelui si provoca hemoragie, prin urmare nu se va administra persoanelor care folosesc medicamente anticoagulante, sufera de diabet sau care urmeaza sa sufere o operatie în urmatoarele doua saptamani, dupa începerea administrarii turmericului.

Femeile însarcinate sau care alapteaza nu trebuie sa consume turmeric.
Suplimentele alimentare cu turmeric, daca se folosesc doze mai mari decat cele recomandate, pot cauza efecte secundare cum ar fi ulcerul si alte tulburari gastrice.

Consumul unor cantitati prea mari de turmeric, poate cauza stari de rau, greata, indigestie, gaze intestinale, dureri de stomac si diaree.

Turmericul produce amplificarea contractiile vezicii biliare si astfel la persoanele cu probleme de vezica biliara, de exemplu cu calculi biliari, poate sa provoace o agravare a bolii.

Chiar daca unele teste preliminare sugereaza ca curcuminul ar putea fi benefic pentru tratarea unor forme de cancer, înca nu s-au finalizat cercetarile privind cea mai eficace doza.

Înainte de administrarea la copii a suplimentelor cu turmeric este nevoie de consultarea medicului pediatru.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: turmericul nu trebuie consumat oricand si oricat. iata cateva efecte secundare ale acestui condiment