Trucuri sa nu te ingrasi in perioada sarbatorilor de Paste, fara sa renunti la mancare

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, April 12, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru masa de paste

Toata lumea stie ca sarbatorile sun perioada de mare bucurie si de mese imbelsugate. Problema apare dupa ce sarbatorile trec si cei mai multi dintre noi observa ca au acumulat kilograme, aproape fara sa isi dea seama.
Cum facem sa ne bucuram de sarbatori si de mesele bogate fara sa ne fie afectata silueta.

Iata cateva trucuri:

- chiar daca gatesti miel, poti îmbogati masa si cu un excelent curcan la cuptor- o varianta foarte buna pentru cei care vor sa manace bine, dar sa evite colesterolul. alegerea unor gustari usoare: bucatele de carne de curcan, castravete, batoane din tuplina de telina sau ceapa verde, cu un dressing usor pe baza de iaurt, telemea noua degresata etc

- masa de paste este foarte bogata în feluri-portia poate însuma cantitati de marimea unei lingurite din fiecare fel. Urmareste sa gusti, nu sa te saturi!

- evita la aceasta masa sucurile de portocale, rosii, condimentele în exces si, în general, alimentele acide ce pot declansa indigestie

- refuza bauturile carbogazoase pentru a evita balonarea

- mestecarea suficienta a alimentelor poate evita tulburarile gastrointestinale;

- de asemenea, cand gatesti singura sau cu ajutorul mamei, cozonacul, pune deoparte putina coca pentru a realiza si varianta light de cozonac - pentru tine. Pentru realizarea lui poti folosi mai putine galbenusuri, mai mult albus, lapte degresat, unt mai putin gras, o serie de îndulcitori cu mare putere de îndulcire, hipocalorici-cum ar fi siropul de fructoza ce poate fi utilizat cu succes în prajiturile facute la cuptor. Evita plasarea în interiorul cozoncaului a stafidelor, rahatului turcesc etc. Pentru coca alege faina integrala, iar crema de nuci si cacao poate fi de asemenea îndulcita cu fructoza sau alt îndulcitor ce nu îsi schimba calitatile organoleptice la copt.

- poti face un desert spectaculos cu minim calorii din capsune aranjate într-o cupa , ornate cu frisca- varianta light, bineînteles, si cu îndulcitori.

- administrarea de fermenti ce usureaza digestia, stimuleaza vezicula biliara

- evitarea consumului de alcool, mai ales a excesului de vin alb (care este acid) sau a bauturilor foarte puternic alcoolizate, ce îngreuneaza digestia, au foarte multe calorii si pot irita mucoasa gastrica

- ceaiurile calde pentru a preveni constipatia si pentru a usura digestia si absorbtia nutrientilor.
plimbare usoare dupa masa

- miscarea poate stimula eliberarea hormonilor care încurajeaza activitatea digestiva. pe de alta parte, asezarea în pozitia culcat dupa masa poate favoriza refluxul, patrunderea acidului din stomac în esofag si, astfel, aparitia "arsurilor". 

- evitarea stimulentilor 
cofeina din cola, cafea, ceai negru, ciocolata pentru ca pot favoriza spasmele tractului digestiv. 
nu uita de hidratare cu apa, tine la îndemana o sticla de jumatate pe care nu uita sa o înlocuiesti dupa ce ai golit-o!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trucuri sa nu te ingrasi in perioada sarbatorilor de paste  fara sa renunti la mancare