Trucuri sa dormi mai bine in noptile calduroase

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 1, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru somn de noapte

Pentru ca zilele fierbinti de vara continua si noptile caniculare ne dau batai de cap, am cautat cateva remedii pentru cum sa dormi mai bine cand este cald. Am gasit cateva sfaturi pe Pure Wow.
Sigur ca adoram vara pentru zilele de plaja, pentru vacantele exotice si pentru rochiile racoroase. Dar noptile sunt grele, mai ales ca multe persoane se plang ca nu reusesc sa adoarma.

Cum sa dormi mai bine cand este cald: fa un dus exact inainte sa te bagi in pat

Un dus mai rece regleaza temperatura corpului si te revigoreaza, cel cald te ajuta sa te relaxezi. Tu alegi care e cea mai buna varianta pentru tine.

Tine jaluzelele inchise in timpul zilei
Primul lucru pe care sa il faci cand te trezesti: sa deschizi jaluzelele, sa dai perdeaua la o parte, sa deschizi obloanele. Lumina naturala ajuta corpul sa produca vitamina D si creste nivelul de serotonina, deci vei avea o dispozitie mai buna. Insa, daca vrei sa stii cum sa dormi mai bine cand este cald, e bine sa faci umbra in dormitor inainte de a pleca la munca. Daca nu lasi soarele sa bata pe pat, temperatura se va mentine mai scazuta si vei dormi fara probleme.

Ai nevoie de o perna umpluta cu hrisca
Ei bine, hrisca este o minune pentru sanatate. Si daca alegi o perna umpluta cu hrisca vei vedea ca dormi mai bine vara. Asta pentru ca aceste perne permit circularea aerului si nu absorb caldura. E ceva mai rau decat o perna incinsa intr-o noapte fierbinte? In plus, aceste perne sunt maleabile si permit sustinerea spatiului dintre ceafa si gat, pastrandu-ti coloana dreapta si ajutand muschii cervicali sa se relaxeze.

Alege o fata de perna din matase
Cum sa dormi mai bine cand este cald? Alege lenjerie de matase sau macar fata de perna din matase, pentru ca regleaza temperatura corpului. In plus, si parul tau iti va multumi pentru ca nu se electrizeaza.

Conteaza ce tip de lenjerie de pat ai
Da, cearsafurile tesute des sunt de calitate superioara, insa vara ai nevoie de varianta opusa. Lenjeria de pat tesuta subtire sau rar iti va lasa pielea sa respire.

Dormi singura!
Daca dormi cu sotul, cu copiii, cu cainele sau cu pisica, te anuntam ca temperatura in camera creste exponential.

Ideea este sa dormi cat mai intinsa, asa incat sa nu te atingi nici macar tu pe tine, iar aerul sa circule si sa fie racoare.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trucuri sa dormi mai bine in noptile calduroase