Trucuri pentru un par superb

Posted by Alin Marinescu on Saturday, June 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Parul frumos este un simbol al feminitatii si sanatatii. Cu toate vrem sa avem un par perfect ca sa ne putem simti atractive. Iata cateva trucuri pentru a avea un par perfect si sanatos: Poate ca o sa ti se para evident, dar daca iti perii parul de doua ori pe zi, vei stimula circulatia sanguina la nivelul pielii capului, ceea ce va stimula cresterea parului si va imbunatati procesul de hranire al acestuia. E ca si cum ti-ai face un masaj de stimulare pe gratis! Nu uita: pur si simplu perie-l de doua sau trei ori pe zi pentru a avea par perfect.

Ti-e frica sa te speli cu apa rece? Poate ca da, dar ar trebuie sa stii ca apa rece este foarte revigoranta, stimuleaza circulatia si poate fi un remediu excelent pentru parul sters. in schimb, apa fierbinte poate deteriora pielea capului, ceea ce duce la uscarea parului si pierdere luciului acestuia. Daca te clatesti cu putina apa rece dupa ce te-ai spalat pe cap si te-ai dat cu balsam, foliculii de par ti se vor inchide, iar parul tau va fi mai lucios, mai matasos si mai plin de lumina. si nu uita: apa rece iti si ajuta parul sa creasca mai repede!

Ai mai auzit pana acum de acest truc? E o modalitate foarte buna sa ai un par perfect protejat. Nu trebuie decat sa te dai cu balsam inainte sa te speli cu sampon, iar parul tau va fi mai hidratat si mai lucios. in plus, daca deja te-ai dat cu balsam si te-ai samponat, poti sa aplici si cateva picaturi de zeama de lamaie sau o lingura de ulei de nuca de cocos inainte sa te clatesti. Maseaza-ti pielea capului, iar apoi clateste-te cu apa calda sau rece. Vei obtine un par perfect!

Masca de oua si bere: Nu trebuie decat sa combini continutul unui ou cu jumatate de pahar de bere. Amesteca-le bine pana cand obtii o crema uniforma. Nu e greu deloc! Atunci cand aceasta este gata, uda-ti parul, aplic-o si las-o sa actioneze timp de 20 de minute (poti purta o casca de dus pentru a nu murdari pe jos). Dupa ce a expirat timpul, clateste-te cu apa calduta. Acesta este un tratament incredibil, ce va oferi parului tau vitamine ce-l vor face lucios, puternic si hidratat. Aplica aceasta masca o data pe saptamana si vei avea un par perfect!

Masca de avocado si miere: Atunci cand vine vorba de frumusetea parului, aceasta masca este unul din cele mai bune tratamente disponibile. iti va face parul sa fie mai moale, mai matasos, mai lucios si mai hidratat. Daca iti vopsesti parul, atunci acest tratament este ideal pentru tine, pentru ca iti va trata si repara parul. Cum se prepara? Vei avea nevoie de jumatate de lingura de avocado si doua linguri de miere. Amesteca bine aceste doua ingrediente cu o lingura, uda-ti parul, iar apoi aplica masca obtinuta. Las-o sa actioneze timp de 20 de minute, iar apoi clateste-te! incearca acest tratament in fiecare saptamana pentru un par perfect, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara!

Este deja cunoscut faptul ca vopselele pot deteriora parul. insa, uneori ne putem trezi ca avem fire de par alb pe cap, iar singura varianta pe care o gasim pentru a rezolva aceasta problema este sa ne vopsim. in acest caz, fi consecventa si aplica una din cele doua masti pentru par descrise mai sus. Ele iti vor repara parul si il vor reaproviziona cu substante hranitoare. in plus, ai grija sa nu faci abuz de uscatoarele sau placile de par. Caldura este nociva pentru parul nostru, rapindu-i oxigenul si stralucirea. incearca sa nu folosesti niciodata prea multe produse pentru par, deoarece efectele negative nu vor putea fi evitate. Cu toate stim ca, daca vrem sa aratam bine, trebuie sa ne si hranim bine. Pentru a fi sanatos, parul nostru are nevoie de minerale, fier, zinc si magneziu, ori altfel foliculii de par se vor slabi, iar parul nostru isi va pierde stralucirea, va deveni uscat, firele de par se vor despica, etc. Astfel, te sfatuim sa adopti o dieta echilibrata si variata daca vrei sa ai un par perfect. Nu uita: cele mai bune alimente pentru un par perfect vor fi bogate in fier, sulf, acizi grasi Omega-3, acid folic si potasiu. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trucuri pentru un par superb