Trucuri pentru a scapa de senzatia de foame

Posted by Alin Marinescu on Thursday, May 18, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru senzatia de foame

Senzatia de foame reprezinta o problema importanta pentru cei care vor sa slabeasca, pentru ca aceasta nu dispare, ci chiar se intensifica in timpul exercitiilor la sala de sport. Fiind o chestiune psihologica sau psihomatica, se pot pune in aplicare cateva trucuri pentru a insela creierul si a-l convinge ca nu ne este foame, relateaza online revista Mujer Hoy.

Cand isi face aparitia senzatia de foame, iar asa-numitul „junk food” ne striga din rasputeri pe nume si prenume, cel mai bine este sa avem la indemana un mar si cateva nuci. Este foarte sanatos si poate indeparta de facto senzatia de foame si a domoli monstrul din interiorul nostru. Mare atentie, insa, la alte tipuri de gustari, pentru ca studiile arata, de exemplu, ca o punga de snackuri — a se citi chipsuri — odata deschisa, este consumata in intregime, noteaza Agerpres.

In cazul participarii la un cocktail, este de preferat pentru doamne sa aleaga o poseta „clutch”, nu o geanta de umar. Trucul functioneaza pentru ca, avand intotdeauna o mana ocupata, vor manca mai putin si mai rar. Daca mana cealalta va fi ocupata cu un pahar de bautura, vor trebui sa se gandeasca de doua ori daca merita sa se ridice de pe canapea pentru a rontai ceva. Deciziile vor fi mai intelepte.

Sa facem din cafea o aliata impotriva caloriilor. A bea cafea ajuta la accelerarea consumului caloric cu 12%, potrivit unui studiu publicat de American Journal of Clinical Nutrition. Cafeaua este un supresor natural al apetitului, care nu ingrasa daca nu se bea cu mult zahar sau frisca. Daca se bea cu putin zahar, sau deloc, cafeaua poate deveni un aliat de mare ajutor.

A numara inghititurile este o tehnica buna, mai ales cand nu se poate renunta la capricii. A numara caloriile este o metoda buna pentru a slabi, dar la fel de importanta este si numararea inghititurilor. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Brigham Young, este o metoda care functioneaza si care ajuta la pierderea a pana la un kilogram si jumatate pe luna. Cand devenim constienti de numarul inghititurilor noastre le putem reduce cu circa 20% sau 30%.

Nu trebuie sa ne refuzam un capriciu. Daca slabiciunea cuiva este tortul de ciocolata, atunci nu trebuie sa si-o refuze, ci sa se limiteze la trei inghitituri. Potrivit celebrei dieteticiene Lauren Harris, trei lingurite luate dintr-o felie de tort vor fi suficiente. Prima inghititura, spune dieteticiana, ne va implini asteptarile, a doua nu ne va mai parea la fel de buna, in timp ce a treia ne va face sa gandim ca nici macar nu merita.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trucuri pentru a scapa de senzatia de foame