Trucuri naturiste care alina durerea de dinti

Posted by Alin Marinescu on Monday, January 8, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dureri de dinti

Cum durerile de dinti sunt greu de suportat, medicii stomatologi recomanda cateva trucuri pentru a ameliora aceasta stare de disconfort fara a apela la medicamente. 

Astfel, sucul de ceapa va reduce considerabil durerea in doar catva minute, daca se vor picura cativa stropi de suc pe dintele care doare. 
Sucul de lime contine acid citric, care ucide cu eficienta germenii. Potrivit specialistilor, acest suc va curata locul infectiei cu eficienta. In plus, daca durerea apare dupa ce am mancat, atunci se recomanda amestecarea sucului de lime cu bicarbonat de sodiu, pentru a elimina resturile ramase intre dinti. 
Semintele de marar combinate cu sucul de lamaie, bogat in acid citric, ajuta si ele la calmarea durerii. Amestecul rezultat se incalzeste putin si se aplica pe zona cu probleme cu ajutorul unui betisor din bumbac si durerea dispare instantaneu scrie Gandul.

Prevenirea durerilor de dinti :
Cel mai important lucru în preventie este pastrarea unei bune igiene orale. Acest lucru include periajul dentar de cel putin doua ori pe zi si utilizarea atei dentare cel putin o data pe zi – ata dentara Oral B Satin floss are o structura satinata ce ajuta la o mai buna curatare a spatiilor interdentare. Utile sunt si apele de gura antiseptice, care ucid bacteriile raspunzatoare pentru respiratia urat mirositoare, carii si gingivita – apa de gura care contine un agent antibacterian ce reduce semnificativ placa bacteriana.
Mentinerea unei diete echilibrate, reducand alimentele cu zahar si amidon, ce produc carii dentare.
Evitati gustarile dintre mese. Acest obicei predispune dantura la carii, deoarece nu permite normalizarea aciditatii pH-ului din gura.
Evitati bauturile energizante si acidulate - acestea contin acid fosforic, citric si organic, ce dauneaza dintilor. Pentru a limita actiunea acestor bauturi puteti bea cu un pai.
Nu fumati - pe langa faptul ca pateaza dintii, fumatul afecteaza gingiile, reducand    aportul de sange. Alt efect este respiratia urat mirositoare.
Mestecati guma fara zahar - aceasta previne respiratia urat mirositoare si stimuleaza productia salivara, ajutand la combaterea placii bacteriene.
Vizitati periodic medicul stomatolog, o data la 3 - 6 luni. Acesta poate observa afectiunile dentare din timp, care altfel ar progresa fara simptome.
Piercing-urile orale (în limba sau în buze) pot produce reactii alergice, infectii, lezarea nervilor din limba si boli gingivale.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trucuri naturiste care alina durerea de dinti