Trucuri extrem de simple pentru o piele mai sanatoasa

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 13, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru piele sanatoasa

Specialistii recomanda sa iti imbunatatelti rutina zilnica de ingrijire cu aceste cinci trucuri.

Dezvolta un sistem de dubla curatare
Incerca sa iti cureti tenul in momentul in care ajungi acasa de la birou. Nu astepta pana inainte de culcare. Specialistii spun ca un ten foarte curat este primul pas catre un ten mai sanatos. Ei recomanda sa curaratam tenul, mai intai, cu un demachiant usor, cu o textura laptoasa, pentru a indeparta machiajul si impuritatile. Apoi, dupa ce am indepartat demachiantul cu ajutorul unui prosop cald, trebuie sa ne spalam tenul, de data acasta cu un gel de curatare cu o textura mai solida.

Exfoliaza-ti tenul
Exfolierea este un pas esential pe care oricine ar trebui sa il practice. Daca aveti tenul prea sensibil si nu suportati un exfoliant abraziv, puteti recurge la un peeling chimic, folosind un toner cu acid lactic si acid salicilic.

Alterneaza serum-urile pe care le folosesti
Este important sa alternezi produsele tip serum pe care le folosesti. Astfel, vei reusi sa tratezi toate problemele tenului. Foloseste un ser bogat in colagen si antioxidanti, daca simti ca ai nevoie de un lifting. Alte ingrediente foarte bune pentru ten sunt: vitamina A, vitamina C si peptidele.

Aplica mai multe masti
Mastile sunt foarte populare pe Instagram, in ultimul timp. Dar, exista masti si masti. Important este sa le alegi pe cele care se potrivesc cel mai bine tipului tau de ten si sa le folosesti regulat. Cel mai indicat este sa iti aplici o masca de doua ori pe saptamana.

Renunta la tehnoligie, din cand in cand
Ultimul truc nu are de a face nici cu ingredientele miraculoase, nici cu tehnicile de aplicare a produselor de ingrijire. Un lucru esential este sa reusim sa gestionam mai bine timpul pe care il petrecem in fata calculatorului, telefonului, sau a altor tehnologii similare. Incerca sa inchizi telefonul mobil atunci cand ajungi acasa si sa il lasi in alta camera.
Desi pare un sfat care nu are legatura cu rutina de ingrijire a tenului, este foarte important sa te deconectezi total si sa renunti la orice tip de tehnlogie, din cand in cand. Este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine si pentru tenul tau.

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: trucuri extrem de simple pentru o piele mai sanatoasa